Ne spreglej 🧐  Začenja se novo poglavje v naši zgodbi  👉  “Preberi tukaj”
Domov / Prehrana / Zeleni čaj – super živilo za super rezultate
 

Zeleni čaj – super živilo za super rezultate

Predviden čas branja: 2 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 24/02/2017
Zeleni čaj – super živilo za super rezultate

Eno samo živilo, ki bi v kombinaciji z nekaj treninga in pri popolnoma enakem načinu prehranjevanja, poskrbelo za prve rezultate?

Priznam, tudi sam sem bil v velikem dvomu in bil sem prepričan, da gre za klasično zavajanje.

Še posebej po tistem, ko sem zasledil, da gre za popolnoma naravno sredstvo.

ČE JIH NE BI POTRDILI NAJBOLJ UGLEDNI STROKOVNJAKI, NE BI VERJEL

No, edina stvar, ki me je odvrnila od tega, da bi članek po hitrem postopku preskočil, so bile številne znanstvene raziskave, ki so potrjevale različne ugotovitve o tem super živilu.

Kaj so znanstveniki ugotovili o pijači, ki se po vsej verjetnosti nahaja tudi v tvoji kuhinji in kako ti lahko pomaga pri oblikovanju postave, izveš v naslednjih vrsticah.

POSTOPNOST JE KLJUČNEGA POMENA

Vem, da je več kot očitno, ampak želim poudariti še enkrat.

Temelj uspešne preobrazbe in učinkovite porabe odvečnih kilogramov so preproste vendar zelo učinkovite navade, ki jih postopoma vpeljemo v svoj življenjski slog.

In zakaj to spet ponavljam?

zeleni-cajZato, ker eno od teh, brez težav, lahko začnete upoštevati že danes.

Namesto uživanja sadnih sokov in gaziranih pijač, vam predlagam, da izberete naravnega topilca odvečne maščobe in tako pospešite svojo preobrazbo.

To lahko dosežete s pomočjo super živila o katerem bomo govorili danes, ki dokazano pomaga pri telesni preobrazbi.

To je zeleni čaj!


NE DELAJTE PREHITRIH ZAKLJUČKOV, KER SEBI DELATE VELIKO ŠKODO

Ste presenečeni?

Predlagam, da preden podvomite o učinkovitosti te popolnoma naravne pijače, ne delate prehitrih zaključkov.

Čeprav gre za zelo osnovno živilo, so pozitivne posledice na telesno preobrazbo in počutje naravnost fantastične.

Posamezniki, ki redno pijejo zeleni čaj, opažajo številne pozitivne spremembe na svojem organizmu in so nadvse hvaležni, da so v svoje življenje vpeljali to navado.

Poglejmo zakaj.


Z NARAVO NAD ZOPRNE MAŠČOBNE BLAZINICE

Zeleni čaj je precej več kot samo topel napitek. Zaradi svoje edinstvene sestave konkretno pripomore k porabi odvečnih maščobnih oblog oziroma k hitrejšemu oblikovanju postave.

Raziskave so pokazale, da so posamezniki, ki so uživali tri skodelice nesladkanega, zelenega, čaja dnevno, brez kakršnihkoli sprememb pri načinu prehranjevanja izgubili tudi do 2 kilograma v 12 tednih.

Mogoče številka res ni zelo visoka, ampak samo pomislite kakšne bi bile spremembe, če temu dodamo še gibanje in kakšno dodatno spremembo pri prehrani.

Tako je! Rezultat se po hitrem postopku bistveno spremeni.


EGCG ZA POSPEŠEN METABOLIZEM

EGCG-zeleni-cajDo takšnih rezultatov so posamezniki prišli predvsem zato, ker snovi v zelenem čaju pospešijo vaš metabolizem in s tem porabo odvečnih maščob.

Med vsemi je najbolj učinkovit antiokisdant EGCG, ki velja za osrednjo sestavino zelenega čaja in se zaradi svoje efektivnosti pojavlja v številnih prehranskih dopolnilih, ki so namenjena oblikovanju postave.

Kot zanimivost lahko izpostavimo še podatek, da so posamezniki, ki so redno uživali zeleni čaj, med samo vadbo porabili do 17% več odvečne maščobe kot tisti, ki so se temu super živilu izogibali.

Vse to na račun ene same, preproste, navade.

Zeleni čaj pripomore tudi k uravnavanju krvnega sladkorja po samem obroku.

To pomeni, da pozitivno vpliva na aktivnost inzulina v vašem organizmu in posledično preprečuje nabiranje oziroma nalaganje odvečnih maščobnih oblog v vašem telesu.


SEZNAMU ŠE NI VIDETI KONCA

Poleg hitrejšega metabolizma, večje porabe kalorij in preprečevanja nalaganja odvečnih maščobnih oblog, pa zeleni čaj pozitivno vpliva tudi na raven slabega holesterola v organizmu, znižuje krvni tlak, ščiti vašo zobno sklenino, krepi imunski sistem in zaradi vsebnosti številnih antioksidantov, ščiti vaše telo.

Razlogov, da ga imenujemo super živilo, je več kot dovolj.

miha-drzi-FPPKaj pravite?

Glede na to, da nimate kaj izgubiti, predlagam, da dnevno zaužijete dve do tri skodelice nesladkanega zelenega čaja in se sami prepričate o pozitivnih lastnostih te pijače.

In ne pozabite. Veliko boljši rezultat boste dosegli, če boste tej navadi dodali še redno telesno aktivnost in se zmerno prehranjevali. Da pa ti bo lažje, sem za to poskrbel v moji Formuli Popolne Postave, kjer boš s pomočjo enostavnega plana prehrane boste ves čas vedeli kaj, kdaj in seveda koliko česa lahko pojeste.

Gre za strategijo, ki za razliko od ostalih programov, zagovarja zdrav življenjski slog in ne kratkotrajnih, mukotrpnih in neučinkovitih diet. Da zadeva resnično deluje, pa dokazujejo moji varovanci, ki dosegajo zavidljive rezultate.

PA DA NE POZABIM, V DVOJE JE LEPŠE

Preden nadaljujete z dnevnimi obveznostmi, hitro v komentar napišite koga povabite na skodelico čaja in zakaj bo zeleni čaj od danes naprej vaša najljubša pijača.


VIRI:

Antihypercholesterolemic effect of Chinese black tea extract in human subjects with borderline hypercholesterolemia. – Fujita H, Yamagami T.

Green tea extract ingestion, fat oxidation, and glucose tolerance in healthy humans. – Venables MC, Hulston CJ, Cox HR, Jeukendrup AE.

Effects of catechin enriched green tea on body composition. – Wang H1, Wen Y, Du Y, Yan X, Guo H, Rycroft JA, Boon N, Kovacs EM, Mela DJ.


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Golden Tree o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 200.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna vadba 2.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji