Ne spreglej 🧐  Začenja se novo poglavje v naši zgodbi  👉  “Preberi tukaj”
Domov / Recepti / Večerja / Sexy burger
 

Sexy burger

Čas priprave: 15 min
Čas pečenja: 10 min
Datum objave: 04/01/2019
Sexy burger
Sestavine za
oseb
  • 1 glava cvetače
  • 4 celo jajce
  • sol
  • poper
  • 1 zrel avokado
  • 1 manjša čebula
  • sok limone
  • kajenski poper
  • 4 piščančji zrezek
  • olivno olje
  • 2 manjša redkvica
  • razna semena
  • mlada špinača (lahko tudi rukola ali zelena solata po izbiri)

Današnji hamburger je dobil kar ime sexy burger.

Tvoje telo bo nahranil z beljakovinami, vitamini in minerali ter zdravimi maščobami.

Zrezek in jajce bosta pripomogla, da bo postava čvrsta.

Avokado z obilo vitamina E, da bo koža lepa, semena pa, da bo dovolj mineralov itd.

Vse skupaj torej optimalno za sexy, fit postavo in obilo energije.

Priprava:

Lepinja:

  1. V visoko posodo nadrobimo cvetačo na majhne cvetke.
  2. Posode ne napolnimo do vrha, saj nato s paličnim mešalnikom cvetačo zmečkamo, da dobimo tako imenovani “cvetačni riž” po izgledu.
  3. Cvetačo nato za 1 min postavimo v mikrovalovno pečico (če nimaš mikrovalovne, jo lahko skuhaš v vodi – 15 min, a zatem jo je treba dobro odcediti).
  4. Pokuhano cvetačo stresemo na čisto kuhinjsko krpo in jo nad kuhinjskim koritom na obeh koncih zvijemo, da se odcedi morebitna odvečna voda.
  5. Stresemo v skledo, dodamo jajce, sol in poper ter dobro premešamo, da dobimo zmes.
  6. Zlijemo jo na peki papir in oblikujemo “lepinje”.
  7. Pečemo kakšnih 9 min na 180 stopinj oz. dokler ne porumenijo in se hrustljavo zapečejo.

Zrezek:

Meso operemo, osušimo, solimo in popramo ter popečemo v ponvi na dobro segretem olju.

Omaka:

  1. Avokado po sredini okoli in okoli prerežemo, izdolbemo meso in ga postavimo v manjšo posodico.
  2. Dodamo kajenski poper, sol, poper, nekaj kapljic limoninega soka in na drobno nasekljano čebulo.
  3. Pretlačimo z vilico, da dobimo gladko zmes.

Ostalo:

  1. Redkvice operemo in narežemo na tanke rezinice.
  2. Prav tako operemo solato ter jo položimo na večji krožnik.
  3. Solato pokapamo s preostalim limoninim sokom in potresemo s semeni.
  4. Prvi del lepinje namažemo z avokadovo omako.
  5. Čez položimo redkvice in zrezek.
  6. Pokrijemo z drugim delom lepinje.

Dober tek!

 


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Golden Tree o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 200.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna vadba 2.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji