Današnji hamburger je dobil kar ime sexy burger.
Tvoje telo bo nahranil z beljakovinami, vitamini in minerali ter zdravimi maščobami.
Zrezek in jajce bosta pripomogla, da bo postava čvrsta.
Avokado z obilo vitamina E, da bo koža lepa, semena pa, da bo dovolj mineralov itd.
Vse skupaj torej optimalno za sexy, fit postavo in obilo energije.
Priprava:
Lepinja:
- V visoko posodo nadrobimo cvetačo na majhne cvetke.
- Posode ne napolnimo do vrha, saj nato s paličnim mešalnikom cvetačo zmečkamo, da dobimo tako imenovani “cvetačni riž” po izgledu.
- Cvetačo nato za 1 min postavimo v mikrovalovno pečico (če nimaš mikrovalovne, jo lahko skuhaš v vodi – 15 min, a zatem jo je treba dobro odcediti).
- Pokuhano cvetačo stresemo na čisto kuhinjsko krpo in jo nad kuhinjskim koritom na obeh koncih zvijemo, da se odcedi morebitna odvečna voda.
- Stresemo v skledo, dodamo jajce, sol in poper ter dobro premešamo, da dobimo zmes.
- Zlijemo jo na peki papir in oblikujemo “lepinje”.
- Pečemo kakšnih 9 min na 180 stopinj oz. dokler ne porumenijo in se hrustljavo zapečejo.
Zrezek:
Meso operemo, osušimo, solimo in popramo ter popečemo v ponvi na dobro segretem olju.
Omaka:
- Avokado po sredini okoli in okoli prerežemo, izdolbemo meso in ga postavimo v manjšo posodico.
- Dodamo kajenski poper, sol, poper, nekaj kapljic limoninega soka in na drobno nasekljano čebulo.
- Pretlačimo z vilico, da dobimo gladko zmes.
Ostalo:
- Redkvice operemo in narežemo na tanke rezinice.
- Prav tako operemo solato ter jo položimo na večji krožnik.
- Solato pokapamo s preostalim limoninim sokom in potresemo s semeni.
- Prvi del lepinje namažemo z avokadovo omako.
- Čez položimo redkvice in zrezek.
- Pokrijemo z drugim delom lepinje.
Dober tek!