Ne spreglej 🧐  Začenja se novo poglavje v naši zgodbi  👉  “Preberi tukaj”
Domov / Prehrana / Kaj jesti pred spanjem za pospešeno hujšanje čez celo noč?
 

Kaj jesti pred spanjem za pospešeno hujšanje čez celo noč?

Predviden čas branja: 2 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 01/02/2022
Kaj jesti pred spanjem za pospešeno hujšanje čez celo noč?

S spanjem lahko pospešiš preobrazbo!

Mogoče se ti v tem trenutku to zdi popolna traparija, ampak garantiram ti, da bo tvoje mnenje drugačno, ko objavo prebereš do konca.

S pravo izbiro večernega obroka ti to brez večjih naporov lahko začne uspevati že danes. Kaj umestiti na svoj jedilnik, predno skočiš pod odejo, izveš v nadaljevanju.

Mit, da po šesti uri oziroma pred spanjem ne smeš jesti, če želiš oblikovati fit in zdravo, postavo, je najbolj zgrešena izjava, brez vsake podlage. Kljub temu da počivaš, se v tvojem organizmu odvijajo številni procesi, zato telo potrebuje konstanten vir energije. V nasprotnem primeru telo tekom dneva začne pripravljati zaloge, ki se kažejo v obliki odvečnih maščob.

Tako je …

Tiste, ki te najbolj motijo!

Da se tej napaki izogneš, ti predstavljam pet preprostih, okusnih in zdravih izbir, ki se na tvojem jedilniku lahko pojavijo že danes zvečer.


TUNA

ogled-recepta-tunaTuna kot prvo živilo na današnjem seznamu v sebi skriva pravo orožje za boj z odvečnimi kilogrami. Vsebuje namreč omega 3 maščobne kisline, ki jih hvalijo vsi od zdravnikov do farmacevtov, športnikov in nutricionistov.

Omega 3 maščobne kisline vplivajo na hormon leptin, ki je v tvojem telesu odgovoren za uravnavanje energije in posledično porabo odvečnih maščob.

Da bo večerja res okusna, prilagam še en recept za super solato.


MANDLJI

Ko med ogledom najljubše serije zakruli v želodcu, marsikdo naredi napako. Vse, kar moraš v tistem trenutku narediti, je, da izbereš zdravo alternativo klasičnim pregreham.

Mandlji so v tem primeru top izbira in drugi kandidat na mojem seznamu. Če se sprašuješ, zakaj prav mandlji, je razlog naslednji. Poleg tega, da vsebujejo zdrave maščobe in beljakovine, so mandlji bogat vir magnezija, ki pozitivno vpliva na kvaliteten spanec.

Jasno pa je, da je miren spanec zelo pomemben, kadar želiš oblikovati fit postavo, saj se med počitkom v tvojem organizmu uravnavajo vsi glavni hormoni, ki odigrajo ključno vlogo pri porabi energije. Zmerna količina je točno tisto, kar potrebuješ pred spanjem.
mandlji


ZRNATI SIR

Cottage-Cheese-17Cottage cheese oziroma lahki zrnati sir je tretje super živilo, na katerega marsikdo pozabi. Gre za nizkokaloričen obrok, ki je bogat s hranili in odličnega okusa. Glavna prednost zrnatega sira je vsebnost beljakovin, ki se za razliko od ogljikovih hidratov sproščajo počasi, zato tvojemu telesu med spanjem nudijo energijo za regeneracijo.

S tem visokobeljakovinskim prigrizkom se brez težav izogneš večernim napadom lakote, za katere pa vsi vemo, da velikokrat konkretno pokvarijo dnevne plane.


AVOKADO

ogled-recepta-avokadoČe imaš dovolj klasičnih večerij, je avokado zate super izbira. Gre za enega najbolj zdravih sadežev na našem planetu.

Obilica vitaminov, mineralov, antioksidantov in zdravih maščob, ki jih tvoje telo nujno potrebuje za nemoteno delovanje in uspešno hujšanje, je razlog, zakaj sem ga umestil na današnji seznam.

Brez skrbi. Če si brez idej, kako ga pripraviti, obvezno poglej namig za recept.


GRŠKI JOGURT

grski-jogurtPodobno kot lahki zrnati sir, je tudi grški jogurt vir beljakovin, ki organizmu omogočajo kvalitetno regeneracijo mišic in posledično oblikovanje čvrste postave. Gre za živilo, ki je izredno priročno pakirano. Če mu dodaš pest gozdnih sadežev in nekaj cimeta, brez norih kuharskih veščin dobiš večerno poslastico.

Opozarjam te, da pri izbiri velja posebna previdnost, saj se pod imenom “grški jogurt” na policah skriva malo morje takšnih in drugačnih izdelkov.


Zdravi, okusni obroki so tisti, ki bodo tvojemu organizmu priskrbeli nujno potrebno energijo in pospešili tvojo preobrazbo. Ko izbereš današnjo večerjo, predlagam, da upoštevaš še naslednja dva nasveta:

  1. Upoštevaj pravilo zmernosti

in

  1. zadnji obrok zaužij najkasneje eno uro pred spanjem.

Če pa se odvečnih kilogramov želiš znebiti še bolj ekspresno, poskrbi, da se vsak večer kvalitetno naspiš.

Sicer bodo tvoji hormoni lakote in sitosti v čistem kaosu!

Pri tem ti pomagajo določeni mikronutrienti, ki pa jih v zgoraj naštetih jedeh žal ne najdeš.

Sam zato vsak večer vzamem 100 % naravno mešanico Golden TREE Sleep Well.

Vsebuje vse, kar tvoje telo potrebuje, da se umiri in kvalitetno naspi čisto vsak večer.

100 % naravne sestavine, kot so:

  • baldrijan,
  • melisa,
  • sivka
  • afriški črni fižol,
  • hmelj,
  • višnja itd.,

blagodejno vplivajo na težave z nespečnostjo, anksioznostjo in nemirnostjo, zato ti čisto vsak večer pomagajo hitro in kvalitetno zaspati.

=> Preizkusi 30-dnevno zalogo naravne Sleep Well mešanice za kakovosten spanec.


VIRI:

The world epidemic of sleep disorders is linked to vitamin D deficiency. – Gominak SC, Stumpf WE.

Chronopathological forms of magnesium depletion with hypofunction or with hyperfunction of the biological clock. – Durlach J, Pagès N, Bac P, Bara M, Guiet-Bara A, Agrapart C.

Protein ingestion before sleep improves postexercise overnight recovery. – Res PT, Groen B, Pennings B, Beelen M, Wallis GA, Gijsen AP, Senden JM, VAN Loon LJ.


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Golden Tree o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 200.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna vadba 2.

Preberi več o avtorju
PRIPOROČAMO
Izdelek, ki je bil uporabljen v blogu.
H kakovostnejšemu, daljšemu in globljemu spancu ti lahko pomagajo naravne sestavine v Sleep Well.
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji