Ne spreglej 🧐  Začenja se novo poglavje v naši zgodbi  👉  “Preberi tukaj”
Domov / Nasveti / Res lahko shujšaš, če piješ alkohol? Resnica, ki je presenetila marsikoga!
 

Res lahko shujšaš, če piješ alkohol? Resnica, ki je presenetila marsikoga!

Predviden čas branja: 2 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 27/07/2015
Res lahko shujšaš, če piješ alkohol? Resnica, ki je presenetila marsikoga!

Ne glede na obdobje v letu se vedno najde razlog za praznovanje ali zabavo.

Poleg hrane je sestavni del skoraj vsakega takšnega dogodka tudi alkohol. In če za lakoto lahko poskrbiš že čez dan, ko popaziš, kaj poješ in se tako izogneš pregrešnim obrokom na zabavi, je alkohol popolnoma drugačna zgodba.

Se zaradi njega preobrazba popolnoma ustavi, se pretvori v odvečno maščobo ali preobrazbo celo pospeši, telesu pa priskrbi energijo?

Teorij je sicer več, resnica pa ena sama.

In to je …?

Včasih (recimo po napornem dnevu ali ob kakšni posebni priložnosti) se zgodi, da si privoščimo kozarec ali dva dobrega vina, piva ali celo kakšen osvežilen koktajl.

Čeprav v tistem trenutku odmislimo vse skrbi in obveznosti, ne mine dolgo, ko se vprašamo, kaj točno to pomeni za naše hujšanje oziroma (pre)oblikovanje telesa.

In tako je tudi prav.

1 gram alkohola vsebuje 7 kalorij

1 gram alkohola vsebuje 7 kalorij in se presnavlja precej drugače kot ostala makrohranila.

Organizem ga zazna podobno kot strupeno snov, kar pomeni, da usmeri vso pozornost v samo razgradnjo in poznejše izločanje.

Posledica tega je, da telo preneha porabljati kalorije, katerih viri so zajtrk, malica, kosilo in še kakšen prigrizek, saj se osredotoči samo in zgolj na porabo oziroma razgradnjo alkohola.

Še en izredno pomemben podatek, ki stvar precej dobro objasni: telo alkohola ne more shranjevati kot vir energije za poznejše potrebe.

Če združiš obe informaciji, ti hitro lahko postane jasno, da telo alkohola ne kopiči v obliki odvečne maščobe, vendar zaustavi porabo le-te oziroma proces preloži.

Če zadevo posplošiva, pomeni, da telo ne porablja maščobe, dokler se ukvarja z razgradnjo alkohola oziroma se energija iz makrohranil samo kopiči in kopiči.

Pivski trebuh dejansko ni posledica kopičenja maščobe, pretvorjene iz alkohola, ampak iz ostalih kalorij, ker jih telo nima možnosti razgraditi.

Pa da te ne prestrašim preveč …

To seveda ne pomeni, da si občasno ne smeš privoščiti kozarca alkohola, če želiš doseči želen rezultat. Daleč od tega …

Želim samo, da veš, kaj se dogaja v tvojem telesu in kaj to pomeni za preobrazbo.

Verjetno se zdaj sprašuješ, katera je najboljša izbira za nazdravljanje ob posebnih priložnostih …

Lahko rečem, da za sprejemljivo izbiro veljata suho oziroma polsuho vino ali žgana pijača brez raznih dodatkov, kot so sokovi, gazirane pijače in podobno. Prav ti dodatki se namreč nakopičijo v maščobnih oblogah, ko se organizem muči s presnavljanjem alkohola.

Če na hitro povzamem današnji blog, lahko rečem, da alkohol v zmernih količinah ne bo pokvaril tvojih načrtov niti ne bo preprečil, da dosežeš zastavljen cilj, je pa res, da ima določene posledice na samo preobrazbo oziroma je tisti, ki jo lahko za nekaj časa povsem zaustavi.

Pa še informacija, ki jo mogoče že poznaš: Ne pozabi na vodo, saj bo razgradnja alkohola potekala hitreje in lažje, pa še dehidraciji in slabemu počutju se izogneš.

Brez skrbi, tudi če se kdaj odpoveš alkoholu, ne bo nič narobe … Saj veš, kako pravijo – z glavo na zabavo!

Redno uživanje alkohola pa ne vpliva samo na tvojo preobrazbo, ampak povzroči še cel kup drugih težav.

Jetra sicer uspejo razgraditi večino popitega alkohola. Če pa z njim pretiravaš, snovi, ki nastanejo v postopku razgradnje, lahko poškodujejo jetrne celice, spodbujajo vnetja in oslabijo naravno obrambo tvojega telesa. Prehranski dodatek za čiščenje jeter na osnovi zelišč - Liver Complex

Predlagam, da alkohol raje nadomestiš z nesladkanimi osvežilnimi pijačami, za regeneracijo jeter pa poskrbiš s katerim od prehranskih dodatkov na osnovi zelišč.

Golden Tree Liver Complex je 100 % naravna mešanica 12 aktivnih sestavin s trojnim delovanjem, ki klinično dokazano podpira delovanje jeter, obenem pa še spodbuja kurjenje odvečne maščobe okoli trebuha.

Gre za naravno prehransko dopolnilo, ki bo tvoja jetra spravilo v top formo!


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Golden Tree o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 200.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna vadba 2.

Preberi več o avtorju
PRIPOROČAMO
Izdelek, ki je bil uporabljen v blogu.
Jetrom prijazen rastlinski kompleks
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji