Ne spreglej 🧐  Začenja se novo poglavje v naši zgodbi  👉  “Preberi tukaj”
Domov / Prehrana / Treniraš in treniraš, kilogrami pa ne gredo dol?
 

Treniraš in treniraš, kilogrami pa ne gredo dol?

Predviden čas branja: 1 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 25/08/2014
Treniraš in treniraš, kilogrami pa ne gredo dol?

Poznaš občutek, ko z željo po fit postavi veliko časa nameniš treningu oziroma telesni aktivnosti, želenega rezultata pa kar ni in ni?

No, lahko te potolažim, da s tabo vsekakor ni nič narobe. Verjetno se razlog za neuspeh skriva v samem pristopu, zato ostani z mano, poglej spodnji video in obljubim, da ti svojega časa ne bo več treba zapravljati po nepotrebnem.

Glede na to, da se vse pogosteje srečujem s posamezniki, ki so izgubili motivacijo za preobrazbo, sem se ta problem odločil rešiti.

Opazil sem, da nekdo, ki se res trudi in redno trenira, enostavno ne dosega želenih rezultatov, zato preprosto obupa. Ampak zakaj je temu tako?

Dejstvo je, da temelj uspešne preobrazbe predstavlja kombinacija zmerne prehrane in redne telesne aktivnosti.

O tem ni nobenega dvoma. Problem pa nastane, ko se nekdo, ki želi shujšati, popolnoma osredotoči samo na telesno aktivnosti, pozabi pa na drugi element – to je prehrana.

Še vedno je velika večina prepričana, da redna telesna aktivnost zadostuje za super počutje in sanjsko postavo. Vendar je resnica popolnoma drugačna. Že res, da brez telesne aktivnosti ne gre, vendar je prehrana tista, ki predstavlja dobrih 70 % celotne preobrazbe.

Tudi sam sem precej dolgo naivno verjel, da je kvaliteten trening vse, kar potrebujem za dosego zastavljenih ciljev, vendar sem se pošteno motil.

Ker si ne želim, da ponoviš isto napako in izgubiš vso motivacijo za napredek, sem zbral 4 ključna pravila, ki ti bodo v pomoč na poti do fit postave.

Od danes naprej precej več pozornosti namenjaš temu, kdaj, kaj in koliko česa poješ … OK?

Če ure in ure nameniš le treningom in skupinskim vadbam, to preprosto ne bo dovolj.

Zato se dogovoriva, da v naslednjem mesecu za začetek upoštevaš ta 4 pravila:

  1. Z jedilnika črtaj sokove, gazirane pijače, vode z okusi, bel kruh, krompir, testenine, sladice in nezdrave prigrizke.
  2. Privošči si kvalitetna živila, kot so npr. ovseni kosmiči, rjavi riž in sladki krompir.
  3. Da bo telo dobilo dovolj beljakovin, na jedilnik ne pozabi dodati pustega mesa, jajc, puste skute, zrnatega sira in rib.
  4. Ne pozabi na zdrave maščobe, zato si večkrat privošči olivno olje, mandlje, oreščke in semena.

Seveda to ne pomeni, da telesna aktivnost ni pomembna, ampak lahko mi verjameš, da bo zgodba popolnoma drugačna, če več pozornosti nameniš zmerni prehrani.

To je področje, od katerega je v veliki meri odvisen tvoj uspeh!


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Golden Tree o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 200.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna vadba 2.

Preberi več o avtorju
PRIPOROČAMO
Izdelek, ki je bil uporabljen v blogu.
Pomaga k hitrejši presnovi, pomaga pospešiti izgubo odvečnih kilogramov, pomaga zavirati apetit ter pomaga preprečevati napade lakote.
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji