Verjetno ena najbolj bombastičnih bombet, ki preseneti marsikoga.
Najbolje pri tem pa je, da lahko tako pripravljeno in začinjeno bombetko odnesemo s seboj v službo, na predavanje ali izlet, vsem okoli tebe pa se bodo cedile sline in že te bodo spraševali po receptu.
Priprava:
- Za začetek v električni mešalnik pretresemo kuhano čičeriko. Najbolje, da tisto v kozarcu, ki je toplotno že obdelana.
- Dodamo na kose narezano čebulo, česen, peteršilj, sol, poper in provansalske začimbe.
- Če želite okus bombetke še dodatno začiniti, jo popestrite s čilijem, feferoni in ostali svojimi najljubšimi začimbami.
- Vse skupaj dobro premešamo in proti koncu dodamo še kose bučke.
- Vse skupaj dobro zmešamo, po želji dodatno začinimo in pretresemo v posodo.
- Ko je vse na mestu, dodamo še mlete mandlje in dobro premešamo.
- Iz mase oblikujemo polpet in ga popečemo na vroči ponvici na vsaki strani nekaj minut, da rahlo potemni.
- Nato bombetko razpolovimo in premažemo s pripravljenim namazom iz jogurta in gorčičnih semen, dodamo nekaj rezin paradižnika in liste solate.
- Vse, kar je potrebno storiti, je, da dodamo popečen polpet in vse skupaj pokrijemo z drugo polovico bombetke.
P. S. K burgerju se odlično poda popečen sladki krompirček!
Dober tek!