Ne spreglej 🧐  Začenja se novo poglavje v naši zgodbi  👉  “Preberi tukaj”
Domov / Recepti / Domače tapiokine testenine
 

Domače tapiokine testenine

Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 10 min
Čas pečenja: 10 min
Datum objave: 26/06/2020
Domače tapiokine testenine
Sestavine za
oseb
  • 112 g mandljeve moke
  • 120 g tapiokine moke
  • 4 celo jajce
  • 4 cel rumenjak
  • 70 g piščančjega mesa
  • česen
  • čebula
  • špinača
  • bučka
  • paradižnik

Priprava:

  1. S pomočjo električnega mešalnika zmešamo obe moki, jajca ter ščepec soli.
  2. Po delovni površini posujemo nekaj tapiokine moke in pripravljeno testo dobro razvaljamo.
  3. Tanko plast testa narežemo na trakove, ki jih posujemo z malo moke, da se ne sprimejo skupaj.
  4. Sveže testenine skuhamo v vreli vodi.
  5. Ko priplavajo na površje, jih odcedimo in se lotimo priprave zelenjave in mesa.
  6. V ponvici popečemo na koščke narezano meso, sesekljano čebulo in česen.
  7. Vse skupaj začinimo s soljo in poprom.
  8. Ko meso nekoliko spremeni barvo, dodamo preostalo narezano zelenjavo ter malo vode.
  9. Na zmernem ognju kuhamo še nekaj minut, nato pa mešanici dodamo testenine.

Dober tek!

Celoten prigrizek ob upoštevanju zgoraj navedenih količin vsebuje:

Porcija
Energijska vrednost1235,08 kcal/5187,37 kJ
Beljakovine91,68 g
Ogljikovi hidrati118,28 g
Maščobe39,38 g

Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Golden Tree o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 200.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna vadba 2.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji