Ne spreglej 🧐  Začenja se novo poglavje v naši zgodbi  👉  “Preberi tukaj”
Domov / Recepti / Večerja / File ribe s koromačem
 

File ribe s koromačem

Čas priprave: 10 min
Čas pečenja: 20 min
Datum objave: 08/07/2017
File ribe s koromačem
Sestavine
  • file ribe
  • koromač
  • češnjev paradižnik
  • kokosovo maslo
  • kajenski poper
  • sol
  • peteršilj in česen (po želji)
  • grški jogurt
  • gorčica
  • limonin sok
  • olivno olje
  • rdeča paprika v prahu
  • čili (po želji)
Že dolgo velja, da so ribe kakovostna in zdrava hrana. So zelo preprosta, lahko prebavljiva in okusna jed.
Bogate so z beljakovinami, esencialnimi maščobnimi kislinami (omega-3), vitamini in rudninskimi snovmi.
Prav zato vam danes predstavim super obrok, ki ti vzame le pol ure za pripravo.

Priprava:

  1. File ribe speremo pod vodo in ga položimo na papirnato brisačko, ki vpije vodo. Nato file rahlo posolimo in popopramo.
  2. V posodo dodamo nekaj kokosovega masla in ribo popečemo na obeh straneh.
  3. Nato narežemo koromač ter paradižnike, in jih prav tako popečemo (da se koromač malo zmehča).
  4. Vmes pripravimo omako. In sicer za osnovo vzamemo grški jogurt (dve žlici), mu primešamo malo gorčice, rdečo papriko v prahu, čili (po želji), nekaj kapljic olivnega olja ter limonin sok.
  5. Nekaj minut pred koncem lahko file začinimo še s peteršiljem in česnom(po želji).
  6. Vse skupaj serviramo na krožnik in prelijemo z omako.

Pa dober tek ;)

 


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Golden Tree o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 200.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna vadba 2.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji