4 osnovne sestavine, nekaj igrivih začimb in dobrih deset minut časa je vse, kar potrebuješ za pripravo super okusne malice, kosila ali večerje.
Glede na sestavine, ki jih uporabiš pri današnjem receptu, pa poleg slastnega obroka na vrsto pridejo tudi spomini na tople poletne dni.
Pa poglejva, kaj vse potrebuješ …
Priprava:
- Da za pripravo tega okusnega obroka porabiš čim manj časa, ti svetujem, da upoštevaš naslednji vrstni red: Najprej prižgeš štedilnik in nanj postaviš srednje velik lonec z vodo, v katerem kasneje na hitro pokuhaš gambere.
- Medtem ko čakaš, da voda zavre, na drobno nasekljaš česen, z mlačno vodo splakneš kozice in opereš bučke.
- Ko opaziš, da bo voda v kratkem zavrela, ti svetujem, da s strgalnikom (z daljšimi gibi oziroma potegi) pripraviš bučkine rezance, jih malenkost posoliš in pustiš, da spustijo nekaj vode. Prav tako ne pozabi na ponev, v kateri pripraviš “končni izdelek”. Glej, da bo ta primerno segreta in naoljena.
- Ko voda zavre, v posodo za dobre dve minuti stresi gambere in pusti, da se malenkost pokuhajo.
- Medtem na primerno segreto ponev streseš na drobno sesekljan česen in počakaš, da prijetno zadiši.
- Tej okusni začimbi se po hitrem postopku pridružijo še pelati, ki jih z vilico konkretno pregneteš, sol, čili in poper.
- Vse okusne sestavine dobro premešaš in pustiš, da spustijo svoje značilne arome.
- Za konec se že tako okusni kombinaciji super živil pridružijo še gamberi, ki so se pred tem na hitro pokuhali v vodi in bučke, ki so čakale na svojo priložnost.
- Vse sestavine dobro premešaj in jih še dobre 3 minute pusti, da se pokuhajo na zmernem ognju.
- Za piko na i lahko dodaš še kakšno svojo najljubšo začimbo in super obrok je pripravljen.
Pa dober tek ;)