Le kdo jih ne obožuje, ko pa so tako sočne in hrustljave obenem?
V mislih imam noro okusne piščančje palčke, ki jih pripraviš v manj kot 20 minutah in z lahkoto, brez večjih težav, razveseliš vsak nenapovedan obisk.
Vse, kar potrebuješ, je nekaj osnovnih sestavin in kanček kuharske domišljije.
Priprava:
- Priprava super okusnega obroka je, kljub vrhunskemu izgledu, zelo preprosta … Današnje kuharsko razvajanje bova začela s pripravo zmesi, v katero bova “oblekla” piščančji zrezek.
- Pripraviva jo tako, da v mešalniku zmešava na koščke nalomljen kruh iz 100% polnozrnate moke, česen, ki sva ga pred tem narezala na manjše koščke in dve čajni žlički sezama.
- Ko to nalogo uspešno opraviva, se lotiva priprave piščančjih prsi. V kolikor so te debelejše, jih nareževa na tanjše fileje in jih s kladivcem ali ponvijo nekoliko sploščiva.
- Meso potem primerno začiniva s soljo, poprom in kančkom čilija. Ko so začimbe na svojih mestih, sledi še proces paniranja.
- V tem primeru ne potrebujeva nobenih drugih sestavin kot samo tiste, ki sva jih že zmešala v mešalniku. Zmes preprosto posujeva, najprej po eni in potem še po drugi strani filejev.
- Svetujem ti, da pred obračanjem poskrbiš, da se zmes res dobro sprime z mesom (uporabi peki papir in nekaj sile (pritisk z roko).
- Ko so fileji iz obeh strani prevlečeni z mešanico kruha, česna in sezama, jih iz obeh strani popečeš v predhodno ogreti pečici (180 stopinj celzija) oziroma v ponvi, ki jo pred tem rahlo naoljiš z olivnim oljem.
- Temperatura, na kateri pripravljaš zrezke, naj bo zmerna, da se, tako piščanec, kot hrustljava zmes, enakomerno zapečeta.
- Za konec zrezke narežeš na poljubno debele trakove in jih pokapaš z limoninim sokom.
Želim ti lep dober tek ;)