Ne spreglej 🧐  Začenja se novo poglavje v naši zgodbi  👉  “Preberi tukaj”
Domov / Recepti / Hrustljave piščančje palčke
 

Hrustljave piščančje palčke

Čas priprave: 10 min
Čas kuhanja: 10 min
Datum objave: 21/09/2017
Hrustljave piščančje palčke
Sestavine za
oseb
  • 500 g piščančjih prsi
  • 4 rezina kruha iz 100% polnozrnate moke
  • 4 čajna žlička sezama
  • 4 strok česna
  • 1 manjša limona
  • olje
  • poper
  • čili

Le kdo jih ne obožuje, ko pa so tako sočne in hrustljave obenem?

V mislih imam noro okusne piščančje palčke, ki jih pripraviš v manj kot 20 minutah in z lahkoto, brez večjih težav, razveseliš vsak nenapovedan obisk.

Vse, kar potrebuješ, je nekaj osnovnih sestavin in kanček kuharske domišljije.

Priprava:

  1. Priprava super okusnega obroka je, kljub vrhunskemu izgledu, zelo preprosta … Današnje kuharsko razvajanje bova začela s pripravo zmesi, v katero bova “oblekla” piščančji zrezek.
  2. Pripraviva jo tako, da v mešalniku zmešava na koščke nalomljen kruh iz 100% polnozrnate moke, česen, ki sva ga pred tem narezala na manjše koščke in dve čajni žlički sezama.
  3. Ko to nalogo uspešno opraviva, se lotiva priprave piščančjih prsi. V kolikor so te debelejše, jih nareževa na tanjše fileje in jih s kladivcem ali ponvijo nekoliko sploščiva.
  4. Meso potem primerno začiniva s soljo, poprom in kančkom čilija. Ko so začimbe na svojih mestih, sledi še proces paniranja.
  5. V tem primeru ne potrebujeva nobenih drugih sestavin kot samo tiste, ki sva jih že zmešala v mešalniku. Zmes preprosto posujeva, najprej po eni in potem še po drugi strani filejev.
  6. Svetujem ti, da pred obračanjem poskrbiš, da se zmes res dobro sprime z mesom (uporabi peki papir in nekaj sile (pritisk z roko).
  7. Ko so fileji iz obeh strani prevlečeni z mešanico kruha, česna in sezama, jih iz obeh strani popečeš v predhodno ogreti pečici (180 stopinj celzija) oziroma v ponvi, ki jo pred tem rahlo naoljiš z olivnim oljem.
  8. Temperatura, na kateri pripravljaš zrezke, naj bo zmerna, da se, tako piščanec, kot hrustljava zmes, enakomerno zapečeta.
  9. Za konec zrezke narežeš na poljubno debele trakove in jih pokapaš z limoninim sokom.

Želim ti lep dober tek ;)

 


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Golden Tree o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 200.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna vadba 2.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji