Danes kuhamo francosko!
Ratatuille je odlična zelenjavna jed, prihaja pa iz Nice.
Načinov serviranja te jedi je ogromno, izberi pa tistega, ki ti v danem trenutku najbolj ustreza.
Priprava:
- Bučko in jajčevca nareži na ½ cm široke kolobarje.
- Čebulo nareži na rezinice, papriko in paradižnik pa na kocke. Česen sesekljaj.
- V ponvi na olju na obeh straneh v večih rundah (zelenjava naj bo med peko v enem sloju) popeci kolute zelenjave, ne pozabi jih soliti.
- Pečeno zelenjavo daj na stran, potem pa na olju popraži čebulo in papriko.
- Ko se zmehčata, dodaj timijan, potem pa še česen in praži, da česen zadiši. Dodaj sveži paradižnik in pelate ter kuhaj približno 10 minut.
- Dodaj še balzamični kis ter posoli in popopraj.
- Omako daj z ognja, potem pa nanjo razporedi zelenjavo.
- Nato pa pokrito ponev vrni na štedilnik in kuhaj še 5 minut.
- Zelenjavo odkrij, okrasi s svežo baziliko in postrezi.
- Ratatuille lahko postrežeš z prilogo po izbiri (polnozrnati riž, kvinoja ali pa si poleg privoščiš košček polnozrnatega kruha …).
Pa dober tek ;)
Recept je pripravila Barbara iz www.sitfit.si ;)