Ne spreglej 🧐  Začenja se novo poglavje v naši zgodbi  👉  “Preberi tukaj”
Domov / Recepti / Osvežilna čvrstko solata
 

Osvežilna čvrstko solata

Čas priprave: 10 min
Datum objave: 27/06/2017
Osvežilna čvrstko solata
Sestavine za
oseb
 • 2 zrel avokado
 • nekaj lahkega zrnatega sira
 • nekaj tunine v oljčnem olju
 • 4 zrel paradižnik
 • 8 kisla kumarica
 • 2 zelena čebula
 • peteršilj
 • sol
 • poper
 • čili
 • polnozrnate ploščice

Ufff … ko nastopi huda vročina, takrat je čas za spremembo.

V mislih imam bolj sveže, lahke obroke. Seveda to ne pomeni, da takšne jedi vsebujejo manj hranilnih snovi, daleč od tega.

Preprosto gre za sestavine, ki so nekoliko bolj sveže in so tista prava hrana, ko so temperature enostavno previsoke, da bi se prileglo kaj drugega.

Ena izmed mojih najljubših pogruntavščin je definitivno OSVEŽILNA ČVRSTKO SOLATA.

In ne samo, da te osveži in napolni s super hranilnimi snovmi, za piko na i je noro preprosta tudi za pripravo.

Priprava:

 1. Kot sem omenil, je priprava osvežilne, poletne solate sila enostavna, in sicer … Preden se lotiš priprave, predlagam, da vse sestavine zbereš na enem mestu in najdeš nekoliko večjo posodo, ki bo primerna za mešanje.
 2. Da bo priprava najine specialitete ekspresna, svetujem, da najprej razpoloviš avokado, na drobne koščke narežeš paradižnik, zeleno čebulo, kisle kumarice in peteršilj.
 3. Takoj, ko so prve naloge uspešno opravljene, z žlico izdolbeš avokado in ga z vilicami dobro zmečkaš. Da bo proces potekal brez večjih težav, je zelo pomembno, da v trgovini izbereš avokado, ki je dovolj zrel. Če opaziš, da je sadež mehak in mu brez težav odstraniš mini pecelj, potem veš, da je to to.
 4. Zeleni avokadovi kremi potem dodaš še tunino in nekaj lahkega zrnatega sira. Za super okus ti svetujem, da vse skupaj z vilico spet dobro zmečkaš in premešaš.
 5. Ko se okusi dobro premešajo in dobiš tisto pravo teksturo, v posodo streseš še na manjše koščke narezan paradižnik, zeleno čebulo, kisle kumare in peteršilj ter vse skupaj začiniš s soljo, poprom in čilijem (če ti nekoliko pikanten okus seveda odgovarja).
 6. Vse zbrane sestavin potem z žlico na rahlo premešaš in pretreseš v manjšo posodico.
 7. Svežo solato si lahko privoščiš v kombinaciji s polnozrnatimi hrustkoti (najraje se odločim za tiste znamke WASA), ki jih nalomiš na manjše končke in dodaš pripravljeni solati.

Pa dober tek!


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Golden Tree o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 200.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna vadba 2.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji