Ne spreglej 🧐  Začenja se novo poglavje v naši zgodbi  👉  “Preberi tukaj”
Domov / Recepti / Rižota z lignji
 

Rižota z lignji

Čas priprave: 10 min
Čas kuhanja: 35 min
Datum objave: 25/01/2019
Rižota z lignji
Sestavine
  • kokosovo maslo
  • čebula
  • česen
  • lignji
  • malo vina
  • paradižnik
  • peteršilj
  • rožmarin
  • lovor
  • timijan
  • stročji fižol
  • riž
  • limonin sok

Poletje je idealen čas, da se na vašem jedilniku pogosteje znajdejo morske dobrote.

Za pripravo prave poletne poslastice bomo poskrbeli z današnji receptom, ki je sila preprost.

Sveži lignji, čebula in paradižnik z domačega vrta ter nabor mediteranskih začimb bo v vašo kuhinjo zvabil še sosede.

 

Priprava:

  1. Lignje najprej očistimo in jih narežemo na poljubno velike koščke.
  2. Na kokosovem olju popražimo nasekljano čebulo, da zlato porumeni, dodamo sesekljan česen in peteršilj.
  3. Ko česen zadiši, dodamo lignje.
  4. Te nato na vročem ognju popečemo in na koncu zalijemo z nekaj vina.
  5. Ko vino popari, dodamo sesekljan paradižnik in riž (eno enoto) in vodo (dve enoti), vse skupaj pa začinimo še z rožmarinom, lovorjem ter ščepcem soli in timijana.
  6. Med kuhanjem večkrat dobro premešamo.
  7. Ko voda izpari, je rižota gotova.
  8. Da bo obrok res popoln, bo poskrbel stročji fižol v solati.
  9. Vse, kar morate storiti, je, da stročji fižol skuhate in operete s hladno vodo.
  10. Dodajte še nekaj olivnega olja, limoninega soka ter ščepec soli in je zadeva pripravljena!

Pa dober tek!

 


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Golden Tree o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 200.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna vadba 2.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji