Ekskluzivni popusti samo še 00:00:00 🤩 Prihrani kar dodatnih 20 % s kodo "spring20" 👉
Domov / Vadba / 3 najslabše popularne vadbe, ki uničujejo sanjsko postavo
 

3 najslabše popularne vadbe, ki uničujejo sanjsko postavo

Predviden čas branja: 3 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 05/09/2016
3 najslabše popularne vadbe, ki uničujejo sanjsko postavo

Današnja objava je namenjena samo tistim, ki:

  • se želite znebiti odvečne maščobe
    in hkrati
  • oblikovati čvrsto, fit in zdravo postavo.

Če so tvoji cilji drugačni, oprosti, ampak potem današnja objava ni prava zate in lahko povzroči ogromno zmede. To pa zato, ker v nadaljevanju razkrijem, kateri treningi niso dobra izbira, če želiš doseči prej omenjeni cilj.

Dejstvo je, da trening odigra zelo pomembno vlogo pri sami preobrazbi in počutju nasploh …

Zato je škoda, da na tej točki narediš napako in verjameš tistim, ki pravijo, da ni važno, kaj počneš, le da redno poskrbiš za telesno aktivnost.

Okej, vse lepo in prav …

Priznam, da je od ležanja na kavču boljša čisto vsaka oblika telesne aktivnosti. Kaj pa takrat, ko želiš doseči nek konkreten cilj?

Verjetno si tega želiš tudi ti?

No, takrat je zgodba bistveno drugačna in verjamem, da bodo naslednje trditve precej drugačne, kot morda pričakuješ. Obstajajo namreč telesne aktivnosti oziroma treningi, s katerimi NE dosežeš želenega cilja.

Da ti bo popolnoma jasno, o čem govorim, ti predstavim 3, zato predlagam, da pozorno prisluhneš …


KAZALO:

  1. NE TECI STRAN OD SVOJEGA CILJA
  2. ČVRSTE MIŠICE, SUPER PORABA ODVEČNIH MAŠČOB … KAJ PA ZDRAVJE?
  3. ČVRSTO TELO V OBJEMU MAŠČOBE … NE HVALA!

NE TECI STRAN OD SVOJEGA CILJA

Tek za zdrav kardiovaskularni sistemTek je sicer odlična telesna aktivnost, če želiš izboljšati kondicijsko pripravljenost, poskrbeti za zdrav kardiovaskularni sistem, zbistriti misli in uživati na svežem zraku.

Res je tudi to, da gre za zelo preprosto aktivnost, ki jo lahko izvajaš praktično povsod.

Ampak pozor!

Če želiš v celoti oblikovati oziroma učvrstiti postavo, hkrati pa porabiti odvečno maščobo, tek definitivno ni najboljša izbira.

Razloga, zakaj NE, sta predvsem dva:

1.) Če želiš porabiti nekaj več kalorij, bo treba teči vsaj 40 minut. Če tečeš nekoliko dlje, se hitro lahko zgodi, da telo zaradi napačne prehrane poleg odvečnih maščob kot vire energije začne koristiti tudi aminokisline – osnovne gradnike mišic. To pomeni, da ne pokuriš samo odvečne maščobe, ampak tudi nekaj težko prigaranih mišic.

In zdaj klasično vprašanje: Kaj pa, če je tvoja prehrana urejena do potankosti in se tej napaki izogneš?

Tudi če je tvoja prehrana povsem urejena, zgolj s tekom ne dosežeš želenega cilja.

Zakaj ne, razkrije razlog številka dve …

2.) Če je tvoj cilj čvrsta in fit postava, je jasno, da moraš obremeniti mišice celega telesa, in to na način, da mišično maso povečaš oziroma vsaj ohraniš. Mišice so namreč tiste, ki poskrbijo, da so tvoje roke lepo oblikovane, trebuh izklesan, rit na svojem mestu …

No, dvomim, da ti s tekom to lahko uspe, saj gre za trening, ki se mu telo prilagodi precej drugače kot pa s povečanjem mišične mase.


Joga za umirjanjeZa razliko od teka je naslednja vadba tista, ki sicer poskrbi za čvrste, lepo oblikovane mišice, ampak je preveč prijazna do maščob.

Joga velja za pravi hit zadnjega časa, kar me sploh ne čudi. Gre za telesno aktivnost, s pomočjo katere se umiriš in skoncentriraš, konkretno oblikuješ svoje telo, povečaš gibljivost …

Skratka pozitivno vpliva na številne lastnosti, kar je odlična informacija …

Če pa poleg čvrstih mišic želiš porabiti še nekaj maščob, pa joga pokaže svojo pomanjkljivost.

Da ne bo pomote …

Vadba je lahko zelo naporna in seveda tudi učinkovita, ampak ni dovolj intenzivna v smislu, da bi pospešila presnovo oziroma konkretno vplivala na celično dihanje.

Prav celično dihanje pa je tisto, ki poskrbi, da se znebiš odvečnih maščob.


ČVRSTE MIŠICE, SUPER PORABA ODVEČNIH MAŠČOB … KAJ PA ZDRAVJE?

Poleg čvrstih mišic in porabe odvečnih maščob pa ne smeš pozabiti na tretji faktor telesne preobrazbe oziroma treninga – to je zdravje.

Zakaj to omenjam?

crossfitOgromno posameznikov se namreč takoj na začetku odloči, da bo crossfit tista vadba, s katero bodo prišli do rezultatov. Ker ta razgibana vadba vključuje različne pripomočke in poskrbi za super napredek, je jasno, da je zanimanje zanjo vse večje, ampak pozor …

Gre za trening, ki vključuje precej kompleksnih vaj, nekoliko bolj zahtevnih za izvedbo. Če se teh vaj ne lotiš pravilno, tvegaš ogromno.

Na začetku lahko hitro pride do različnih zelo resnih poškodb, kar sledi, pa verjetno že poznaš: pavza s preobrazbo, padec motivacije in strah pred ponovnim začetkom.


Da ne bo pomote … Ne pravim, da so omenjene vadbe slabe. Sploh ne! Tudi sam grem z veseljem teči, naredim kakšen crossfit trening …

Kar želim poudariti, je to, da omenjene aktivnosti same po sebi ne bodo poskrbele za celoten rezultat oziroma vas lahko od rezultata za nekaj časa celo oddaljijo.

Zato predlagam, da:

  • na svoj urnik uvrstiš različne telesne aktivnosti, kar pomeni, da učvrstiš svoje telo in porabiš odvečne maščobe …
  • ali pa izkoristiš prednosti krožnega treninga, kjer se izmenjujeta visoka in nizka intenzivnost in za dodatno obremenitev z lastno telesno maso poskrbiš za res lepo postavo.

Upam, da sem ti z današnjo objavo pomagal in odgovoril na vprašanje, zakaj kljub rednemu treniranju ne dosežeš želenega cilja. Napačna izbira oziroma razporeditev treningov je definitivno lahko eden od razlogov.

Ker vem, da takšen odgovor verjetno ni bil pričakovan, predlagam, da objavo deliš z ostalimi in jim tako razkriješ, kje se lahko skriva razlog za neuspeh.

Če se pojavi kakršno koli vprašanje, pa obvezno piši v komentar in z veseljem odgovorim.

ČVRSTO TELO V OBJEMU MAŠČOBE … NE HVALA!

Če te skrbi, da nimaš dovolj znanja za sestavo celotnega programa in izbiro pravih vaj, naj ti povem, da je vsaka skrb odveč …

To pa zato, ker sem večino dela že opravil namesto tebe.

Ker želim, da tudi ti dosežeš top rezultate in se zavedam, kako zamudno in zahtevno je pripraviti program treningov, sem se odločil, da skupaj z ekipo oblikujemo strategijo, ki te korak za korakom popelje do končnega cilja.

Tako smo oblikovali strategijo Popolna Vadba 2 s kratkimi 30-minutnimi treningi, ki jih lahko izvajaš kjerkoli in kadarkoli.

 

Sestavi treninge s pomočjo strategije Popolna Vadba 2

Poleg vaj z lastno telesno težo, ki kurijo kalorije in maščobo, smo v strategijo vključili še vaje z elastikami in tako poskrbeli, da ti ni treba obiskovati fitnesa oziroma kupovati drage opreme.

Samo en klik bo dovolj, da že danes začneš s tistim, s čimer odlašaš že nekaj časa!

Pa ne pozabi …

Če te treningi v sklopu Popolne Vadbe 2 ne bodo obnoreli, mi samo napišeš sporočilo in brez vsakega dodatnega vprašanja ti povrnem celotno kupnino.

To pomeni, da si lahko popolnoma brez skrbi, ker ne moreš ničesar izgubiti, razen seveda odvečnih kilogramov.

 


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Golden Tree o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 200.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna vadba 2.

Preberi več o avtorju
PRIPOROČAMO
Izdelek, ki je bil uporabljen v blogu.
V ospredju programa Popolna Vadba so poleg nasvetov o uravnoteženi in zdravi prehrani predvsem treningi, ki jih lahko izvajaš istočasno z dogajanjem na ekranu.
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji