Ekskluzivni popusti samo še 00:00:00 🤩 Prihrani kar dodatnih 20 % s kodo "spring20" 👉
Domov / Prehrana / RAZKRITO: Kaj o tvojem zdravju povesta barva in oblika blata?
 

RAZKRITO: Kaj o tvojem zdravju povesta barva in oblika blata?

Predviden čas branja: 11 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 10/05/2022
RAZKRITO: Kaj o tvojem zdravju povesta barva in oblika blata?

Se tudi tebi zdi, da je prebava tema, o kateri je vsem malce nerodno in neprijetno govoriti?

Ko debata nanese na teme, povezane z izločanjem blata, so rdečica, neprijetna tišina in občutek sramu znaki, ki nakazujejo, da gre še vedno za tabu temo …

In to kljub temu, da gre za nekaj povsem človeškega in nekaj, kar je del našega življenja vse od rojstva.

Roko na srce bi lahko rekla, da je vse skupaj precej žalostno.

Še posebej zato, ker se za zaprtimi vrati toaletnih prostorov vse več posameznikov sooča s hudimi težavami ob praktično vsaki veliki potrebi.

Zaprtost, napihnjenost in hude bolečine so razlogi, da se v osnovi preprosta dnevna potreba prelevi v dolgotrajno in zamudno sedenje na WC školjki, ki je vse prej kot nekaj povsem normalnega. Zaprtje in bolečine v trebuhu

Skrajni čas je, da se znebiva oznake “tabu tema” in se o tvoji prebavi iskreno pogovoriva.

Predvsem zato, ker tako način odvajanja kot barva, oblika in tekstura blata v resnici o tvojem zdravju povedo veliko več, kot si lahko zamisliš, čeprav se ti v tem trenutku vse skupaj lahko zdi precej gnusno.

In zapomni si, naj ti ne bo nerodno ali odveč, da po opravljeni velik potrebi, še preden odplakneš vodo, pogledaš v WC školjko.

Kakršnekoli izrazite spremembe v konsistenci, barvi in obliki blata kot tudi neprebavljena hrana, veljajo za opozorilne znake, ki nakazujejo na pojav različnih vnetij oziroma bolezenskih stanj. Ta pa lahko zelo resno ogrozijo tvoje počutje in zdravje (vnetne bolezni črevesja, moteno delovanje ščitnice in nenazadnje celo obolenje za rakom).

Ravno zato je tako zelo pomembno, da veš, kateri so opozorilni znaki, saj lahko odreagiraš hitro in ne šele potem, ko je že prepozno.

Zato si poglejva, kaj o tvojem zdravju povedo barva, konsistenca, tekstura blata in ostale navade, povezane s tvojo prebavo.

Pa začniva …

KAZALO:

  1. KAKŠNO JE NORMALNO ODVAJANJE?
  2. KAKO DELUJE ODVAJANJE?
  3. BARVA BLATA
  4. KONSISTENCA BLATA
  5. BRISTOLSKA LESTVICA TRDOTE BLATA
  6. KAKO POGOSTO ODVAJANJE BLATA JE ZDRAVO?
  7. KAKO REŠITI TEŽAVE Z ODVAJANJEM BLATA?

KAKŠNO JE NORMALNO ODVAJANJE?

Dejstvo je, da se tako življenjski slog kot prehranske navade posameznikov med seboj močno razlikujejo.

Na ritem prebave pa med drugim vplivajo še količina zaužite tekočine, menstrualni cikel, krajše ali daljše potovanje, stresno obdobje …

Definirati, kakšna naj bi bila barva blata pri človeku in kaj naj bi pomenilo normalno odvajanje, je torej skoraj nemogoče.

Strokovnjaki pravijo, da za zdravo odvajanje šteje od 3-krat dnevno do 3-krat tedensko.

Kar je za nekoga povsem normalno, morda nekomu drugemu predstavlja opozorilni znak …

A ni razloga za paniko, dokler se ne pojavijo dodatni neprijetni simptomi, kot so:

 • boleče odvajanje,
 • občutek napihnjenosti,
 • pretrdo blato
  ali
 • driska.

Posebno pozornost je vredno nameniti tudi premočnim, nenavadnim vonjavam in neobičajni barvi blata.

V osnovi naj bi normalno odvajanje potekalo razmeroma hitro (manj kot minuto), brez bolečin in napenjanja.

Normalna barva zdravega človeškega blata naj bi bila rjava. Svetlo rjavo do temno rjavo blato naj bi kazalo na zdrav prebavni trakt.

Rjavo blato, ki ni lepljivo, ne vsebuje neprebavljene hrane in se zlahka odplakne, je močan pokazatelj uravnotežene in učinkovite prebave.

Preden se natančneje posvetiva podrobnejši analizi barve in teksture blata, pa je pomembno, da postaviva temelje …

Zato na hitro poglejva, kako sploh poteka presnova hrane.

KAKO DELUJE ODVAJANJE?

Te zanima, kje se tvoja prebavna pot sploh začne?

Odgovor je preprost – s prvim grižljajem obroka!

Prebavna pot se namreč začne v tvoji ustni votlini in poteka vse do zadnjika … Na tej 6-8 metrski poti se zgodi marsikaj: od vnosa in razgradnje hrane, pa vse do absorpcije hranilnih snovi in na koncu izločanja neprebavljenih.

Pomembno se je zavedati, da ima prav vsak odsek presnove svojo funkcijo in je hkrati zelo pomembno, kaj vnašaš v svoje telo. Seveda pa ne samo hrana, tudi redna aktivnost in stopnja stresa vplivata na prebavo in pogostost odvajanja.

Vredno si je torej zapomniti, da je proces odvajanja blata tesno povezan z življenjskim slogom … Uravnotežena prehrana za redno odvajanje blata

Zdrav življenjski slog, ki temelji na uravnoteženi in raznoliki prehrani ter rednem gibanju, bo vsekakor pripomogel k lahkotnemu in rednemu odvajanju blata.

Pa poglejva na kratko, kako deluje odvajanje in kako skozi prebavila potuje zaužit obrok …

 • USTNA VOTLINA predstavlja okolje, kjer se začne tvoja prebava. Zaužito hrano v ustih navlažimo s slino in zdrobimo z zobmi, delci hrane pa se pomešajo s prebavnimi encimi.
 • JEZIK pospremi hrano v žrelo in požiralnik. Krožne in vzdolžne mišice požiralnika s kontrakcijo omogočajo prenos hrane naprej proti želodcu. Da hrana ne zaide na stranpoti, pa je odgovorna zaklopka. Le-ta se ob napolnjenem želodcu aktivira, da prepreči uhajanje hrane in tekočine nazaj v višje predele (refluks).
 • ŽELODEC je organ, katerega glavna naloga je dodatna presnova zaužite hrane. Gre za proces, pri katerem ključno vlogo igrajo tako encimi kot tudi želodčna kislina.
 • TANKO ČREVO velja za najdaljši del prebavil, saj njegova dolžina meri 2-3 metre. Skupaj s številnimi resicami, ki jih vsebuje, pa se površina poveča še za vsaj desetkrat. Hrana se v tankem črevesu zadrži 3-10 ur, odvisno od sestave zaužitega obroka.
 • Hrana iz tankega črevesja potuje v DEBELO ČREVO, ki predstavlja končni del prebavil. Debelo črevo se glede na lego in potek prav tako deli na več delov, izloča pa sluz ter skrbi za absorpcijo vode in elektrolitov iz blata.
 • Del debelega črevesja se nadaljuje v DANKO – predel, kjer se blato kopiči pred izločanjem.
 • ZADNJIK pa predstavlja skrajni del prebavil, kjer blato zapusti telo in tako se proces odvajanja uspešno zaključi.

Ob uravnoteženi prehrani in redni aktivnosti bi moralo odvajanje blata potekati brez zapletov in težav – torej brez napenjanja, tiščanja in bolečin.

Če se zgodi, da te po obroku ujame utrujenost, je to znak, da je bil želodec preobremenjen in da ti zaužita hrana ne ustreza najbolje oziroma so bile količine pretirane … Prehranjevanje in prebava bi mogla biti dinamičen duo, zadolžen za poživitev telesa, ne pa za njegovo zaviranje.

Zato beri dalje …

V primeru, da temu ni tako in ti odvajanje blata povzroča preglavice, so spodnje vrstice kot nalašč zate.

To pa zato, ker lahko preveriš, kaj o tvojem zdravju pove barva blata in kdaj je upravičeno, da te zagrabi panika.

BARVA BLATA

Kot sem že omenil v zgornjih vrsticah, naj bi za naravno, zaželeno barvo blata veljala rjava.

Nenavadna barva blata je lahko posledica uživanja določenih živil, zdravil ali pa nakazuje celo na zdravstvene težave.

Pa vzemiva konkreten primer: po rdeči pesi se zna zgoditi, da se bo tvoje blato obarvalo bolj rdeče. Po uživanju zelene zelenjave bo barva blata vlekla bolj na zeleno. Kar zabavna informacija, kajne?

A pozor! Če opaziš, da je barva tvojega blata že dalj časa čudne barve, se nujno posvetuj z zdravnikom!

Da ti bodo razlogi za mavrične barve blata bolj jasni, si nujno preberi spodnje vrstice …

ZELENO BLATO Zeleno blato zaradi klorofila

Je lahko zeleno blato razlog za preplah? Ne! Pravzaprav gre za precej običajen pojav …

Po zvrhani skledi zelene solate ali zelenem smutiju je namreč precej velika verjetnost, da bo tvoje telo izločilo zeleno blato. Krivec za to je klorofil, ki je ostanek absorbirane hrane.

Zeleno sadje in zelenjava pa nista edina krivca za zeleno blato. K temu pripomorejo tudi različna barvila v hrani in nekateri dodatki železa.

RUMENO BLATO Rumeno blato zaradi uživanja kurkume, korenja ali sladkega krompirja

Tudi rumeno blato je posledica uživanja različnih živil, kot so korenček, sladek krompir ali s kurkumo začinjene jedi. Rumena barva blata je lahko tudi posledica jemanja zdravil za zgago.

A pozor! V primeru, da na tvojem jedilniku ni bilo nič rumenega in ne jemlješ zdravil za zgago, tvoje blato pa je vseeno rumeno, gre lahko za znak, ki nakazuje na pojav vnetij v tvojem črevesju. Pozornost ni odveč, sploh v primeru, da se rumenemu blatu pridružijo še driska, vročina in trebušni krči.

Če blato poleg rumene barve zaznamujeta še mast in oduren smrad, to lahko nakazuje tudi na težave z jetri, žolčnikom ali trebušno slinavko. Posvet pri zdravniku bi bil v tem primeru priporočljiv!

BELO BLATO Belo blato - obišči zdravnika

Ali belo blato kliče na pomoč »belo haljo«? Na žalost ja.

Belo blato je največkrat opozorilni znak, da se je nujno treba posvetovati z zdravnikom.

Bela, siva ali peščena barva blata največkrat opozarjajo na pomanjkanje žolča. Belo blato pa lahko nakazuje na različna vnetja ali celo raka trebušne slinavke.

Brez dolgovezenja: tovrstno situacijo je treba vzeti resno in čim prej poiskati strokovno pomoč!

ČRNO BLATO Črno blato zaradi borovnic, robid

Kako pa je s črnim blatom?

Načeloma nič posebnega: črno blato je običajno le posledica zaužite hrane temne barve. Gre za živila, kot so borovnice, robide in podobno. Prav tako črno blato povzročajo nekateri prehranski dodatki, kot je železo.

Vse ok, gremo dalje …

ORANŽNO BLATO

Tudi pri oranžni barvi blata v večini primerov ni razloga za preplah. Najpogosteje jo povzročajo zdravila ali pa zaužita živila, kot so marelice, repa in korenje …

SIVO BLATO Sivo blato nakazuje na ovirano povezavo med jetri in črevesjem

Tako kot pri beli barvi, si je tudi v primeru sive barve blata v mislih vredno “narisati opozorilni klicaj”!

Sivo blato oziroma blato v barvi gline lahko opozarja, da je povezava med jetri in črevesjem ovirana. Sivo blato je torej posledica zapore žolčne poti, o kateri se je priporočljivo posvetovati z osebnim zdravnikom.

RDEČE BLATO Brusnice in rdeča pesa blato obarvajo rdeče

Živila, kot so brusnice ali rdeča pesa, blato lahko obarvajo rdeče.

Torej … Rdeče blato brez znamenj krvi ni razlog za paniko.

Kaj pa v primeru, da med blatom opaziš delce krvi? Potem le-ti najverjetneje nakazujejo na težavo s hemeroidi, o katerih se je ponovno priporočljivo posvetovati z zdravnikom. Kar pogumno!

KONSISTENCA BLATA

Različne barve blata so zdaj torej jasne, a pozor: pri blatu ni pomembna le barva, temveč tudi konsistenca, velikost in oblika.

Oblike blata so tako kot barve lahko povsem različne: od majhnih trdih bobkov pa vse tja do driske. A omenjena pojava nakazujeta na dve skrajnosti pri odvajanju …

Vredno si je namreč zapomniti, da ima zdravo blato obliko klobase in temu ustrezno konsistenco: da torej brez težav ohrani obliko, je gladko in brez grudic.

Če govorimo o idealnem scenariju odvajanja blata, to pomeni, da gre za potrebo, ki jo opraviš brez pretiranega napenjanja in bolečin, blato rjave barve pa v enem podolgovatem kosu zapusti tvoj prebavni trakt.

Se ob branju teh vrstic še vedno mršiš od neugodja?

Čas je, da se ga (do)končno znebiš in se o blatu naučiš še par podrobnosti …

MASTNO BLATO

Ena izmed bolj poučnih zanimivosti je zagotovo ta, da mastno blato, ki se težje odplakne, kaže na slabše in neuravnoteženo delovanje jeter.

Rešitev za nastalo težavo se lahko skriva v prehrani. Priporočeno je bolj pogosto uživanje živil, kot so:

 • brokoli,
 • cvetača,
 • orehi,
 • lešniki
  in
 • bučna semena.

BLATO V OBLIKI ŽELEJA

Kaj pa blato v obliki želeja? Prisotnost sluzi oziroma blato, ki spominja na žele, je lahko zaskrbljujoč pojav, ki kaže na težave prebavnega sistema. Priporočljiv je posvet z zdravnikom, seveda z natančno analizo situacije.

TEKOČE BLATO, VENDAR BREZ DRISKE

Mehko, tekoče blato lahko opozarja na izčrpano vranico.

V tem primeru največkrat ne gre za nič resnega, je pa priporočljivo izogibanje surovi zelenjavi. Koristno je tudi uživanje fermentiranih živil, zeliščnih čajev za pomiritev ter pogostejše uživanje živil, kot so riž, oves, pira, ingver in koromač.

SLUZASTO BLATO

Kaj pa sluz v blatu?

Sluz je pravzaprav običajna sestavina blata, ki je največkrat sploh ne opazimo, saj je bistra …

A pozor!

Če v blatu opaziš znake bele ali rumene sluzi, to nujno omeni svojemu zdravniku. Morda ne gre za nič hujšega, a vseeno gre lahko za vnetje črevesne stene oziroma opozarja na določene zdravstvene težave in nepravilnosti v telesu.

Tovrstni situaciji je vredno posvetiti malce več pozornosti in se prepričati, da je res vse ok.

Pa nadaljujva …

MAJHNI IZTREBKI / BLATO KOT BOBKI

Verjetno se ti je že kdaj zgodilo, da so tvojo zadnjično odprtino zapustili majhni bobki?

Te zanima, zakaj je temu tako?

Pa poglejva …

Majhni iztrebki oziroma blato v obliki bobkov nastane, ko je v prehrano vključenih premalo vlaknin.

V tem primeru predlagam, da k prehrani postopoma dodaš več živil, bogatih z vlakninami.

Odlična izbira so:

 • korenje,
 • grah,
 • oves,
 • jabolka,
 • fižol,
 • ječmen …

ZAPRTJE

Kdaj pa pravzaprav govorimo o zaprtju? Takrat, ko odvajanje poteka le enkrat do dvakrat tedensko.

V nekaterih primerih zaprtost povzročijo določena zdravila, a pri večini ljudi je ta pojav posledica pomanjkanja prehranskih vlaknin.

Zaprtje je precej neprijetna zdravstvena situacija, ki jo spremljajo bolečine v trebuhu, napihnjenost, trdo blato in neprestan občutek nepopolno izpraznjene danke.

Kratkotrajno zaprtje samo po sebi res ni življenjsko ogrožajoče, dolgotrajno zaprtje pa lahko telesu povzroči precej veliko škodo.

V primeru, da se s težavo soočaš več kot teden dni, spremljajo pa jo tudi bolečine v trebuhu, ti toplo priporočam, da čim prej obiščeš osebnega zdravnika.

Kako pa je z vonjavami ob odvajanju blata?

BLATO ZELO SMRDI

V kolikor gre za izrazito neprijeten vonj, to vsekakor ni najboljši znak, saj je več kot očitno, da nekje v telesu stvari niso na svojem mestu.

Dejstvo je, da odvajanja nikoli ne spremlja vonj po sveže nabranem šopku cvetlic in verjetno se vsi strinjamo, da izločanje blata prej spremlja neprijeten vonj kot pa prijetne dišave …

Seveda rahlo neprijetne vonjave ob odvajanju blata iz telesa niso nič nenavadnega, a pozor! Izredno smrdeče blato je lahko znak slabe prebave in zastajanja blata v debelem črevesju.

Smrad je dejansko posledica delovanja bakterij v hrani med procesom presnove.

Te zanima, katera hrana povzroča neprijetne vonjave?

Pravzaprav je to od posameznika do posameznika zelo različno. Izredno smrdeče blato lahko povzročajo že živila, kot so jajca, fižol in mladi sir. Na izredno neprijeten vonj blata lahko vpliva tudi preveč popitega alkohola.

Moj nasvet? V primeru, da opaziš precej smrdeče blato, svoji prehrani nujno dodaj več sveže zelenjave. Še posebej zelene listnate zelenjave, ki blagodejno vpliva na tvoj prebavni trakt.

NEPREBAVLJENA HRANA V BLATU Za lahkotno odvajanje blata popij dovolj vode

Kaj pa je s koščki neprebavljene hrane v blatu?

Če se nekatera rastlinska hrana (v še dokaj razpoznavni) obliki pogosto pojavi v tvojem blatu, to nakazuje, da telesu primanjkuje encimov za prebavo sestavin, ki jih vsebujejo rastlinske stene.

Gre za neprebavljena živila, kot so na primer različna semena in koruza. Situacijo lahko rešiš tako, da temeljito prežvečiš vsak grižljaj.

V primeru, da neprebavljeno hrano v svojem blatu redno opažaš, le-to pa spremljajo še druge spremembe v prebavilih, je nujen posvet z zdravnikom.

BRISTOLSKA LESTVICA TRDOTE BLATA

Upam, da sva do te točke postavila že trdne temelje in so ti najpomembnejše osnove o izločanju blata jasne.

Za konec pa bi s teboj rad delil še razvit klinični pripomoček, ki ga v medicinskem svetu redno uporabljajo že vse od leta 1997. Gre za Bristolsko lestvico blata. Tukaj sta oblika in konsistenca blata kratko in jedrnato razdeljeni v 7 kategorij.

Bristolska lestvica blata torej predstavlja diagnostično medicinsko orodje, ki se še danes uporablja tako na kliničnih kot na eksperimentalnih področjih. Leta 1997 so omenjeno lestvico za pomoč pri klinični komunikaciji razvili v kraljevi bolnišnici v Bristolu.

Pri ocenjevanju stanja blata in zdravja telesa lahko omenjena lestvica pomaga tudi tebi …

Bristolska lestvica blata:

Bristolska lestvica blata

Tip 1:Hudo zaprtje in blato v obliki majhnih, trdih bobkov, ki jih je težko izločiti.
Tip 2:Blago zaprtje in blato v obliki grudaste klobase.
Tip 3:Normalno blato v obliki klobase z razpokami na površini.
Tip 4:Idealno blato v obliki gladke in mehke klobase.
Tip 5:Blato v ločenih, majhnih kroglicah z gladkimi robovi.
Tip 6:Blaga driska. Blato, ki ga definirajo ohlapni delci z neenakomernimi robovi.
Tip 7:Huda driska oziroma vodeno blato brez trdnih delcev. 

Pa poglejva še podrobnejšo razlago Bristolske lestvice …

 • Kategoriji 1 in 2 kažeta na ZAPRTOST. Hrana je bila v tem primeru v črevesju že več kot 100 ur, razlogi za neprijetno stanje pa so lahko različni: od stresa, preveč sedečega načina življenja, pa vse tja do pomanjkanja vlaknin in vode. Lahko gre tudi za znak kakšne bolezni.
  Uradna medicina zaprtost opredeljuje šele takrat, ko blato izločamo manj kot trikrat na teden.
 • Kategoriji 3 in 4 označujeta NORMALNO BLATO. Blato se izloča najmanj enkrat, idealno pa celo dvakrat na dan. Po izločanju blata je po idealnem scenariju treba porabiti le malo toaletnega papirja, saj blato ni razmazano po zadnjični odprtini. Prav tako ne zaudarja in je v odtenkih rjave barve.
 • Kategorije 5, 6 in 7 kažejo na diarejo oziroma DRISKO. Gre za motnje v delovanju črevesja ali natančneje za pomanjkanje encimov in neravnovesje bakterij. Tako kot zaprtost, ima tudi prehitro izločanje blata za sabo številne vzroke. Pospešeno in razpršeno praznjenje črevesja lahko pospeši duševna vznemirjenost oziroma uživanje nekaterih živil.
  Stanja driske po navadi hitro minejo sama od sebe, v primeru ponavljanja tovrstnega stanja pa se je nujno treba posvetovati z zdravnikom. Lahko gre namreč za Chronovo bolezen, sindrom razdražljivega črevesja, celiakijo ali nedelujočo ščitnico.

KAKO POGOSTO ODVAJANJE BLATA JE ZDRAVO?

Enega samega odgovora na vprašanje, kako pogosto odvajanje blata se smatra za zdravo, torej ni. Po idealnem scenariju naj bi odvajanje blata pri večini posameznikov potekalo od 1-krat do 2-krat na dan, ker pa smo si ljudje med seboj tako različni, univerzalen odgovor ne obstaja.

Pomembno je le, da svojemu telesu priskočiš na pomoč in poskrbiš za redno in neboleče odvajanje, kar pomeni, da:

 • popiješ dovolj tekočine,
 • zaužiješ dovolj zelene listnate zelenjave,
 • maksimalno omejiš stres,
 • se redno gibaš (če ne drugega, vsaj krajši sprehod večkrat na teden),
  in kar je najbolj pomembno,
 • da poskrbiš za močno in zdravo črevesno steno.

Če te zanima, kako, ti povem, da zelo lahko.

KAKO REŠITI TEŽAVE Z ODVAJANJEM BLATA?

Zdrava in močna črevesna stena velja za enega ključnih elementov zdrave in uravnotežene presnove.

Lahko si jo predstavljaš kot sito, ki odloča o tem, katere snovi lahko iz hrane prehajajo v tvoj krvni obtok in katere ne.

Naj te opozorim, da s tem, ko uživamo hrano, poleg dobrih hranilnih snovi zaužijemo tudi snovi, ki morajo nujno zapustiti naše telo.

Da je temu res tako, poskrbi prav črevesna stena. Seveda, če deluje pravilno.

No, težava pa nastane, ker vse več dejavnikov, ki so na žalost del sodobnega življenjskega sloga, tvojo črevesno steno poškoduje (onesnažen zrak, vse več stresa, predelana hrana …).

In kaj se zgodi?

Poleg hranilnih snovi se v tvoj krvni obtok skozi razpoke, ki so posledica poškodb, prikradejo tudi toksini, ki v tvojem organizmu povzročijo totalen kaos.

Od težav s kožo, napenjanja, različnih alergij vse do nevšečnosti, ki so povezane direktno z odvajanjem blata (boleče odvajanje, neredno odvajanje, lahko se pojavi driska …).

Z vsemi naštetimi težavami in še z marsičem drugim se lahko soočaš samo zato, ker pozabljaš na svojo črevesno steno. Seveda ne po lastni krivdi. Nemogoče je namreč živeti v popolnem okolju, kjer ne bi bilo enega samega sovražnika tvojega organizma, zato je pomembno, da se reševanja situacije lotiš drugače.

In to z rešitvijo Gut Restore. 100 % naravna mešanica Golden Tree Gut Restore

Gut Restore je 100 % naravna mešanica 7 aktivnih sestavin, ki se lahko pohvali s kar trojnim delovanjem, kar pomeni, da varuje, podpira in obnavlja tvoje črevesje.

Gre za rešitev, ki jo moraš nujno preizkusiti, če se boriš s katero koli od težav, povezanih z odvajanjem blata.

Preprosta dnevna navada lahko konkretno izboljša kakovost tvojega življenja, zato bi bilo škoda odlašati.

Med drugim tudi zato, ker celotno tveganje prevzamem jaz.

Če v 60 dneh Gut Restore ne prinese želenih rezultatov, se mi oglasiš in povrnem ti celotno kupnino.

Tako zelo sem prepričan v učinkovitost te rešitve, da sem pripravljen prevzeti čisto vsako tveganje.

Zato ne odlašaj, takoj klikni na spodnjo povezavo in poskrbi za svojo prebavo:

https://www.goldentree.si/trgovina/gut-restore/.


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Golden Tree o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 200.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna vadba 2.

Preberi več o avtorju
PRIPOROČAMO
Izdelek, ki je bil uporabljen v blogu.
Naravna mešanica 7 aktivnih sestavin s trojnim delovanjem, ki klinično dokazano varuje, neguje in obnavlja črevesje.
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji