Ne spreglej 🧐  Začenja se novo poglavje v naši zgodbi  👉  “Preberi tukaj”
Domov / Vadba / 5 zlatih pravil oblikovanja bikini postave
 

5 zlatih pravil oblikovanja bikini postave

Predviden čas branja: 8 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 20/08/2018
5 zlatih pravil oblikovanja bikini postave

Verjetno se tudi ti, tako kot večina, vedno, ko jih zagledaš vprašaš kako jim sploh uspe?

So to super ženske, mogoče fotomontaža, čudežna prehranska dopolnila, genetika ali skrivni triki?

Prepričan sem, da te zanima kaj je v resnici tisto, kar punce, ki krasijo naslovnice najbolj slavnih revij, pripelje do seksi postave in super samozavesti.

No, povem ti, da to zagotovno ni nobena od prej omenjenih opcij.

Tako je!

TUDI TI SI ENA IZMED NJIH IN TAKO JE TUDI PRAV

Za razliko od tebe, dekleta, ki se v svojem telesu počutijo super, zdravo, odločno in samozavestno, niso čisto nič drugačna kot ti, ampak preprosto upoštevajo zlata pravila uspešne preobrazbe. Ta so za piko na i zelo preprosta.

Zato pozor!

Katera točno so ta pravila, izveš v naslednjih vrsticah in zagotavljam ti, da lahko za vedno pozabiš na vse neuspele poizkuse, slabo počutje in pomanjkanje motivacije.

Preteklost te ne sme ovirati na poti, da postaneš najboljša možna različica sebe.

To pa zato, ker se tokrat preobrazbe lotiš na način, ki poskrbi, da končno oblikuješ postavo, ki si jo potihoma tako močno želiš.

Klikni in poglej 3 največje napake in katere vaje se raje izogibaj, če želiš oblikovati svojo sanjsko postavo.

Poleg tega pa boš top postavo in super počutje brez večjih težav tudi obdržala.

Okej…

ZA ZAČETEK SE PREPRIČAJ, ČE SI TEGA SPLOH ŽELIŠ

Preden skočiva pogledati katera ta pravila so, morava razčistiti še eno zelo pomembno zadevo.

Strategija, o kateri bo tekla beseda, poskrbi za celostno preobrazbo. To pomeni, da opaziš spremembe tako na svojem telesu, kot tudi pri samem počutju.

Namreč, če je tvoja postava lepo oblikovana, pa nimaš dovolj energije za vse izzive, se počutiš slabo, se boriš z napadi lakote, nihanjem razpoloženja itd., je to daleč od tistega kar si želiš.

Je res?

Punca, ki želi v celoti izkoristiti svoj potencial, pa ni važno s čim se ukvarja, in uživati vsak dan, se mora v svojem telesu počutiti močno, odločno, samozavestno in zapeljivo.

Če so tvoji cilj slučajno drugačni, razmišljaš o kakšnem ekspresnem hujšanju ali kaj podobnega, potem na žalost tale objava ne bo prava zate.

V nasprotnem primeru pa vem, da v tem članku dobiš ogromno informacij, ki bodo še kako koristne, da na zdrav način, v najkrajšem možnem času, dosežeš želen cilj.

KO NA POMOČ PRISKOČI ENA IN EDINA

Ker pa si želim, da so nasveti res učinkoviti in boš ti za vložen trud konkretno nagrajena, sem se odločil in na pomoč poklical Tamaro Simovič, certificirano osebno trenerko, ki je na račun svoje zgodbe in seveda top preobrazbe, motivirala že ogromno deklet, da so izkoristile dano priložnost in svoje življenje spravile na najvišjo možno stopničko.

Iz spodnje slike lahko hitro ugotoviš, da punca zelo dobro ve, kako to gre!

Da je temu res tako, potrdijo tudi zlata pravila, ki te čakajo v nadaljevanju in te pripeljejo do super rezultatov.

Zadeva je sledeča…

BREZ DVOMA NAJSLABŠA MOŽNA IZBIRA, ZATO PAZI!

Še preden sva s Tamaro določila vseh pet pravil, ki bodo predstavljena v tej objavi, je izrazila željo, da najprej opozoriva na past, ki je usodna za številne punce in v katero se je ujela tudi sama.

Pravi, da gre za odločitev, ki pušča katastrofalne posledice na samem telesu in ima negativen vpliv tako na motivacijo, kot počutje in hormonske ravnovesje.

Priznala je, da je v začetni fazi svoje preobrazbe zaupala »nasvetom«, ki polnijo takšne in drugačne revije in se posledično odločila za eno od diet. Bila je prepričana, da so solatke, piščanec, voda, sadje in zelenjava opcije, ki te pripeljejo do super rezultatov, popolnega telesa in super počutja.

Na svoji koži je spoznala kruto realnost!

Tisto kar je v resnici dobila v zameno za to mučenje je bila konstantna lakota, pomanjkanje energije, nihanje razpoloženja, nezmožnost koncentracije in padec motivacije.

Mogoče ti je ta situacija celo poznana.

Čeprav je njena telesna teža na račun nizkega kaloričnega vnosa sicer nekoliko padla, je svoje telo spravila v stanje, ko je bil apetit tako močan, da si ni znala več pomagati. Nekontrolirano je začela posegati po vseh možnih pregrehah, od bombonov, čokolad, piškotov, peciv in tako telo spravila v neugodno situacijo.

Po navadi je bilo tako, da je tekom tedna pojedla zelo, zelo malo, med vikendom pa je sledil napad na prigrizke.

Ko je bilo »ropanje hladilnika« zaključeno pa hud šok!

Slabo počutje, obsojanje, samopomilovanje…

Občutki, ki so vse skupaj še dodatno poslabšali in preobrazbo pripeljali do predaje.

Zato si zapomni…

Zlato pravilo #1

Nikoli se ne odloči za katero od diet, ker gre za potezo, zaradi katere si v trenutku obsojena na neuspeh. Osnova fit življenjskega sloga, tistega zaradi katerega se ti v svojem telesu počutiš odlično, predstavlja zdrava, uravnotežena, raznolika in okusna prehrana. Zapomni si, da telo potrebuje vse snovi, če želiš, da se procesi kot so poraba odvečnih maščob, oblikovanje postave in regeneracija odvijajo optimalno. Ne boj se hrane, ker je tvoja prijateljica. Tako beljakovine, kot tudi zdrave maščobe in kompleksni ogljikovi hidrati, morajo biti del tvojega jedilnik. Zadosten kaloričen vnos je nujen, če si želiš, da bo tvoja ritka popolna, trebušček čvrst, noge in roke pa vitke in elegantne. Brez energije ni nobenega napredka, pa ni važno o kateri stvari govorimo.

KRUTA REALNOST, PRED KATERO SI VEČINA ZATISKA OČI

No po tistem, ko je Tamara na lasti koži občutila kako hude so lahko posledice trapastih diet, je naletela na drugo oviro, zaradi katere je kasneje v svojo preobrazbo morala vložiti še več truda.

Kaj se je v resnici zgodilo…

Ker ni upoštevala pregovora ki pravi:

»Če si želiš vrhunskih rezultatov, potem moraš zaupati drugačni strategiji, kot ji zaupa večina«,

je pri treningih naredila hudo napako.

Pravi, da je bila tako kot večina posameznikov tudi ona prepričana, da se bo maščoba ekspresno topila in bo postava dobila tisto lepo obliko, če bo veliko časa namenila kardio vadbi.

Kljub temu, da je pri prehrani zelo napredovala je zaradi vseh pretečenih kilometrov spoznala kruto realnost.

Tole je bila njena »nagrada«…

Že res, da je bila razlika na tehtnici očitna, ampak rezultat je bil daleč od tistega kar se ji Tamara želela.

V mislih je imela lepo, čvrsto, ženstveno postavo, ki jo krasijo vitke noge, popolna ritka in izklesan trebušček, ne pa telo brez prave oblike.

Ker Tamara takrat še ni poznala pravila, ki opozarja, da je osnovna naloga organizma preživetje je sam sebi naredila konkretno škodo.

KO ORGANIZEM UNIČUJE SAMEGA SEBE

Naj te spomnim, da organizem vedno prilagodi strukturo telesa, glede na tip treninga s katerim se pogosto ukvarjaš.

Če ogromno časa nameniš kardio vadbi je logično, da je oblika telesa precej drugačna kot pa če se odločiš za trening, v fazi katerega na pravilen način obremeniš vse mišične skupine. Če ure in ure nameniš, recimo teku, se ne glede na vse organizem temu signalu prilagodi in se poslovi od trdo prigaranih mišic.

Poglej, zadeva je sledeča…

Telesu ni važno kako čvrsta je tvoja ritka, ali so mišice nog lepo oblikovane, je tvoj trebušček seksi in privlačen, se počutiš odlično itd.

Edina stvari, ki šteje je, zapomni si, preživetje.

In ker so mišice glavni porabnik energije v tvojem telesu in jih organizem za premagovaje daljših razdalij ne potrebuje toliko, se jih tudi, če si želiš res čvrste in lepo oblikovane postave, po hitrem postopku znebi in jih porabi kot vir energije.

To pa je brez dvoma najslabša možna informacija.

Zlato pravilo #2

Da bo stvar jasna ti želim povedati, da s kardio vadbo ni nič narobe. Problem se pojavi, če se za takšno aktivnost odločiš z napačnim razlogom. Če si želiš oblikovati lepo, ženstveno postavo, potem si zapomni, da je potrebno obremeniti vse mišične skupine in to na način, ki poskrbi, da se tvoj mišični tonus konkretno izboljša. To je namreč lastnost, zaradi katere tvoja postava dobi popolno silhueto.

ČE POZABIŠ NA TO PRAVILO, LAHKO POZABIŠ TUDI NA POPOLNO RITKO

Da pa to spoznanje preneseš v prakso, moraš obvezno razumeti tudi zlato pravilo številka tri.

Tamara namreč opozarja, da večina punca, ki sanja o res lepi postavi naredi hudo napako, ker se praktično preobrazbe loti samo na pol, čeprav se tega ne zavedajo.

Ker si želijo predvsem vitkih nog in popolne ritke, se pri izbiri treningov osredotočajo predvsem na te mišice. Ker ne zaupajo celostni strategiji, največkrat kar na YouTube-u poiščejo eno od vadb in začnejo trenirati.

To pomeni, da se tekom tedna osredotočajo samo na določene dele telesa kar pušča hude posledice.

Ampak zakaj?

Če za primer vzamemo vajo počep in pogledamo sliko, hitro postane jasno, da je v samo gibanje vključenih več mišičnih skupin. Poleg primarnih, v tem primeru je to kvadriceps, tudi tiste, ki so obremenjene posredno (recimo zadnja stegenska mišica, velika prema trebušna mišica…). In če se zgodi, da teh tekom tedna ne obremenimo tudi direktno, potem pride do situacije, ko se napredek ustavi. 

Ne pozabi, da lahko napreduješ samo takrat, ko mišico spraviš pod zadosten pritisk. In če se zgodi, da podporne mišice niso dovolj močne, potem tudi tistih, ki jih sicer v osnovni želimo obremeniti ne bomo mogli, ker se slej, ko prej pojavi poškodba oziroma vajo izvajamo samo s polovično močjo.

Zlato pravilo #3

Zapomni si, da telo vedno deluje kot celota in to pravilo je treba pri sami preobrazbi nujno upoštevati. Ni dovolj samo to, da treniraš in treniraš. Ker govoriva o popolni telesni preobrazbi, super počutju in res lepo oblikovani postavi je nujno, da slediš strategiji v kateri pravilno obremeniš vse skupine in tako poskrbiš, da ves čas napreduješ. Previdno pri izbiri, ker gre za ključno odločitev.

ČE POZNAŠ TA TRIK, SE LAHKO PREGREŠIŠ VEČKRAT KOT SI MISLIŠ 

No, poleg tega, da zdrava mišična masa (ne tista pretirana, da ne bo pomote) poskrbi, da tvoja postava dobi sanjsko obliko ima še eno fantastično lastnost, katere se sigurno noro razveseliš.

In sicer..

Mišično tkivo je tisto v katerem se shranjuje mišični glikogen in velja za neke vrste shrambo. Če slučajno ne veš kaj točno glikogen je, nobenega problema. Gre za polisharid in je osnovna oblika uskladiščene glukoze.

Glukoza pa je enostavni sladkor, ki se v večjih količinah nahaja v skoraj vsakem pregrešnem prigrizku.

In kaj to pomeni?

Dekleta, ki se lahko pohvalijo z nekoliko večjim deležem zdrave mišične mase, poleg tega, da imajo res lepo oblikovano postavo, lahko večkrat na svoj jedilnik umestijo kakšne ne najbolj zdrave obroke pa kljub temu ne opazijo negativnih posledic.

»WIN-WIN« SITUACIJA

Ker se sladkor (glukoza), v obliki energije shrani v mišičnem tkivu oziroma »shrambah« in se ne pretvori v odvečno maščobo (do te situacije pride, če prihaja do presežka krvnega sladkorja), to pomeni, da je življenjski slog lahko precej bolj pester in zabaven.

Seveda to ne pomeni, da lahko potem na jedilnik prosto dodajaš vse možne pregrehe.

Kar želiva s Tamaro poudariti je dejstvo, da je na račun zdrave mišične mase, tvoja preobrazba lahko še lažja in bolj zabavna saj imaš precej več svobode.

Zlato pravilo #4

Mišic oziroma mišične mase se ne boj. Kljub temu, da so treningi namenjeni izboljšanju tonusa to ne pomeni, da bo tvoja postava kar čez noč izgledala pretirano »nabita«.

Seveda ne!

Zdrava mišična masa je tista, ki poskrbi, da tvoje telo dobi želeno obliko in ti hkrati omogoči, da med samo preobrazbo še bolj uživaš. Za piko na i pa so prav mišice glavni porabnik energije v tvojem telesu, ki jo organizem črpa tudi iz odvečnih maščob. Mišice so tvoji zavezniki in ne sovražniki.

POČITEK POSKRBI ZA ČUDEŽE

Za konec pa še o pravilu, ki ga večina punc na žalost ne pozna oziroma mu ne nameni zadosti pozornosti. Predvsem zato, ker je še vedno pristno prepričanje, da to področje nima konkretnega vpliva na samo preobrazbo in počutje, kar seveda ni res.

Večino časa se nasveti in triki vrtijo okoli treninga in prehrane ampak kot opozarja Tamara, pa je tukaj še eno področje z močnim vplivom na tvoj rezultat.

In to je počitek.

Že res, da je trening nujen, če govoriva o lepi, čvrsti, fit postavi ampak ne smeš pozabiti, da je v resnici regeneracija tista zaradi katere se uresničijo tvoje sanje. Gre za proces, ki se v največji meri odvija takrat, ko ti počivaš, oziroma spiš in poskrbi, da se mikro-poškodbe, te nastanejo med samim treningom, zacelijo, tvoja mišica pa zato postane polna in lepše oblikovana.

Če na to pravilo pozabiš je logično, da boš potrebovala veliko več časa, da oblikuješ svojo popolno postavo, kljub temu, da pridno treniraš in zdravo ješ.

Res škoda, da pozabiš na ta element, ki premore ogromno potenciala in ga praktično najlažje dodaš v svoj vsakdan.

Zlato pravilo #5

Zato ti s Tamaro toplo priporočava, da nikoli ne pozabiš nase, ker je počitek nujen tako za samo postavo, kot tudi za super počutje. Nikoli ne smeš postati žrtev pestrega urnika in hitrega življenjskega sloga, ker so posledice lahko zelo hude. Namreč problem ni samo v počasnejši preobrazbi. Tukaj so tudi težave kot so utrujenost, padec motivacije, nihanje razpoloženja, lahko celo pregoriš ali popustiš pod pritiskom stresa. Nikar podcenjevati tega pravila in si ne glede na vse dnevno privošči od 7 do 8 ur kvalitetnega spanca.

In preden začnejo z vseh strani leteti izgovori, da to ne gre, pomisli na situacijo kaj bi se zgodilo, če pregoriš in si za več tednov obsojena na počitek? Daleč od prijetne situacije.

Okej…

Kot vidiš je jasno, da za super rezultat ne potrebuješ nobenih čudežnih trikov. Tisto kar potrebuješ je premišljena strategija, ki zajema vsa glavna področja uspešne preobrazbe. Tako kot recimo za pripravo najbolj okusnega kosila potrebuješ točno določene sestavine, so tudi za oblikovanje sanjske postave nujni čisto vsi elementi. Če pozabiš samo na enega od teh si daleč od želenega cilja.

STRATEGIJA, KI DELA ČUDEŽE

In ker Tamara dobro ve kako hudo je, ko ne veš kateri način je pravi, kot si lahko prebrala, se je s temi težavami dolgo časa borila tudi sama, zapravila ogromno časa in energije, je padla odločitev, da ti pomaga. Ker si želimo, da vsaka punca doseže želen cilj, smo skupaj s Tamaro pripravili fantastično strategijo, ki te korak za korakom popelje do tvoje sanjske postave in najboljšega počutja v tvojem življenju. Za piko na i s tabo ostanemo toliko časa, dokler nas potrebuješ in poskrbimo, da ti sigurno uspe!

Vse super nasvete smo združili v najbolj vročo strategijo imenovano Popolna Bejba in poskrbeli, da te na enem mestu čaka vse kar potrebuješ, da ti sigurno uspe. Če si želiš res top rezultatov in super počutja ne čakaj, klikni na tole povezavo in se nam še danes pridruži.


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Golden Tree o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 200.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna vadba 2.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji