Ne spreglej 🧐  Začenja se novo poglavje v naši zgodbi  👉  “Preberi tukaj”
Domov / Prehrana / Kaj jesti za zajtrk, da pospešiš porabo odvečnih maščob?
 

Kaj jesti za zajtrk, da pospešiš porabo odvečnih maščob?

Predviden čas branja: 2 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 26/09/2016
Kaj jesti za zajtrk, da pospešiš porabo odvečnih maščob?

Povej mi samo en dober razlog, zakaj bi kdorkoli želel ustaviti proces porabe odvečnih maščob, ko je ta v polnem zagonu?

Organizem dobesedno uničuje maščobne zaloge, ti pa lahko zaradi ene same napačne poteze konkretno upočasniš ta proces.

KAZALO:

  1. TEORIJA, KI NE ZDRŽI V PRAKSI, JE NAVADNA LAŽ!
  2. PRAVILNA IZBIRA ZAJTRKA JE RECEPT ZA USPEH
  3. S POČITKOM DO IDEALNIH POGOJEV ZA KURJENJE ODVEČNIH MAŠČOB
  4. B+M+V = FORMULA ZA USPEH

TEORIJA, KI NE ZDRŽI V PRAKSI, JE NAVADNA LAŽ!

Večina posameznikov zjutraj izbere napačno potezo. Na kaj moraš paziti in kateri so trije najboljši načini za oblikovanje čvrste, zdrave postave, izveš v nadaljevanju.

Ne glede na vse je zajtrk pri oblikovanju postave izredno pomemben. Teorije, da tudi brez zajtrka lahko dosežeš super rezultate sicer držijo, ampak ne pozabi, da gre zgolj za teorije, ki so v praksi bistveno težje izvedljive in ne prinašajo obljubljenih rezultatov.

Se mi pa zdi, da so rezultati tisti, ki te zanimajo …

V nadaljevanju ti predstavim nekaj idej, kaj jesti za zajtrk, da bo uspeh zagotovljen.

PRAVILNA IZBIRA ZAJTRKA JE RECEPT ZA USPEH

Kaj jesti za zajtrkBistvo zajtrka je v tem, da konkretno pripomore k oblikovanju zdravih navad, ki predstavljajo temelj uspešne preobrazbe.

Raziskave so pokazale, da si je 90 % posameznikov, ki so uspešno izgubili odvečno maščobo, zajtrk privoščilo vsaj 5-krat tedensko. Pri preobrazbi so bili bistveno bolj uspešni od tistih, ki so zajtrk izpustili.

Glede na ta podatek se mi zdi, da sploh ni dvoma o tem, ali zajtrk umestiti na svoj jedilnik ali ne.

Bolj na mestu je vprašanje, katera živila izbrati, saj je od tvoje odločitve v veliki meri odvisno, kako hitro bo potekalo kurjenje maščobnih oblog.

Res je!

V primeru napačne odločitve bo treba za rezultat morali vložiti bistveno več energije, kot če upoštevaš današnji nasvet.

Ne bo dovolj samo to, da si privoščiš zdrava, kvalitetna živila. Ključen je popolnoma drug faktor, o katerem večina sploh ne govori.

Dovoli mi, da razložim …

S POČITKOM DO IDEALNIH POGOJEV ZA KURJENJE ODVEČNIH MAŠČOB

S počitkom do kurjenja odvečnih maščobMedtem ko počivaš oziroma spiš, tvoje telo porablja glikogenske zaloge, kar pomeni, da organizem preide v fazo, v kateri kot primarni vir energije koristi odvečne maščobe. To pomeni, da zjutraj, ko se zbudiš, maščobe res učinkovito porabljaš.

Prepričan sem, da je ta izjava popolnoma pritegnila tvojo pozornost in hkrati priznam, da sem bil tudi sam presenečen, ko sem prvič slišal za to dejstvo.

Vprašanje, ki se na tej točki pojavi, pa je, kako ta proces, se pravi maksimalno porabo odvečnih maščob, podaljšati, kolikor se le da.

Rešitev se skriva v pravi izbiri zajtrka.

Resnica je sledeča …

Beljakovine, maščobe in vlaknine so recept za uspehČe z jutranjim obrokom ne podreš omenjenega ravnovesja, maščobe učinkovito porabljaš tudi več ur po zajtrku.

Da nama bo to uspelo, bodiva pozorna, da inzulin – hormon, ki je odgovoren za uravnavanje sladkorja v krvi, ostane »na varnem«.

V nasprotnem primeru se proces porabe odvečnih maščob bistveno upočasni oziroma ustavi. Poleg tega pa pade nivo energije, pogosto se pojavijo tudi napadi lakote.

Da se bo kurjenje odvečnih maščob potekalo karseda hitro in bo inzulin ostal na svojem mestu, pri zajtrku popazi na dve stvari …

Za zajtrk ne jej enostavnih ogljikovih hidratov (koruzni kosmiči, rogljički, razni jogurti z dodanim sladkorjem …) oziroma poskrbi, da so količine kompleksnih, zdravih ogljikovih hidratov (ovseni kosmiči, polnozrnati kruh, jagodičevje …) v optimalnih količinah.

Namreč prav količina sladkorja v hrani je kriva za hiter dvig inzulina in posledično za prekinitev porabe odvečnih maščob.

B+M+V = FORMULA ZA USPEH

Osnovo zajtrka naj vedno predstavljajo kvalitetne beljakovine (jajca, pusta skuta, pravi grški jogurt …) in zdrave maščobe v kombinaciji z vlakninami.

Gre za makrohranila, ki bodo poskrbela za konstanten vir energije in dobro počutje, hkrati pa omogočila, da se maščobe porabljajo tudi več ur po tistem, ko se zbudiš.

Moji trije najljubši zajtrki so definitivno:

Če te zanima, kako jih pripravim, pa obvezno klikni na povezavo in prepričan sem, da se eden od njih že jutri pojavi na tvojem krožniku.


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Golden Tree o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 200.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna vadba 2.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji