Ne spreglej 🧐  Začenja se novo poglavje v naši zgodbi  👉  “Preberi tukaj”
Domov / Prehrana / Omega 3 za hujšanje ali pridobivanje telesne teže?
 

Omega 3 za hujšanje ali pridobivanje telesne teže?

Predviden čas branja: 5 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 10/10/2022
Omega 3 za hujšanje ali pridobivanje telesne teže?

Pa začnimo danes malo drugače …

Z iskrenim vprašanjem, kako se počutiš, ko se pogledaš v ogledalo?

Se svojemu odsevu zadovoljno in ponosno nasmehneš?

Ali le razočarano zavzdihneš in zmaješ z glavo?

Hja, po naših izkušnjah velika večina ljudi žal sodi v drugo skupino …

Če si med njimi tudi ti, je res skrajni čas, da se vzameš v roke in z nekaj preprostimi koraki poskrbiš tako za telesno kot tudi za mentalno preobrazbo.

Verjemi, velike spremembe se začnejo v glavi … Z zavedanjem, da vitko in čvrsto postavo lahko dosežeš tudi ti in da izguba kilogramov ne pomeni nujno stradanja ali odrekanja najljubši hrani.

Če te zanima, kako stopiti iz začaranega kroga neuspešnega hujšanja, obvezno beri dalje …

Nobena skrivnosti ni, da sta debelost in hitro pridobivanje telesne teže težavi, ki konkretno ogrožata sodobno družbo.

No, redki posamezniki pa se zavedajo dejstva, da obstaja povezava med omega 3 maščobnimi kislinami in hujšanjem.

Prav zato bi radi s tabo podrobneje spregovorili o tej vroči temi in ti razkrili, kako omega 3 maščobne kisline lahko pomagajo pri hujšanju, hkrati pa pripomorejo k boljšemu počutju na vseh področjih tvojega življenja.

Pa začnimo …

KAZALO:

 1. ZMAGOVALNI AS V BOJU Z ODVEČNIMI KILOGRAMI
 2. SE Z UŽIVANJEM OMEGA-3 ZREDIŠ ALI DEJANSKO SHUJŠAŠ?
 3. DODATKI ZA HUJŠANJE Z OMEGA 3

ZMAGOVALNI AS V BOJU Z ODVEČNIMI KILOGRAMI

No, da na hitro pojasnimo, zakaj …

 1. Pospešujejo presnovo. Eden izmed načinov, kako ti omega 3 maščobne kisline lahko pomagajo pri izgubi teže, je pozitiven vpliv na hitrost presnove. Višja kot je tvoja presnovna stopnja, več kalorij porabiš in posledično lažje shujšaš oziroma obdržiš želeno telesno težo.
 2. Zmanjšujejo apetit. Pomagajo pri zniževanju stresnega hormona kortizola, ki je sicer v veliki meri razlog, da se soočaš z napadi lakote. Hrana, bogata z omega 3, služi kot neke vrste telesni čuvaj, ki ti pomaga zajeziti lakoto v najbolj nemogočih urah dneva. Da ne govorimo o nepotrebnih nočnih obiskih hladilnika …
 3. Izboljšujejo rezultate treningov. Predstavljajo dodatno gorivo za vse napore, s katerimi se soočaš tekom dneva – pa naj bo to v službi, doma ali na treningu.
 4. Krepijo imunski sistem. Gre za tisto »čarobno sestavino«, ki v telesu zmanjšuje vnetja, kar je ključnega pomena, če želiš, da se tvoj imunski sistem vsem možnim napadom iz okolice postavi po robu.
 5. Izboljšujejo rast mišic. Spodbujajo tudi sintezo beljakovin, rezultat tega procesa pa je fit, čvrsta in lepo oblikovana postava. Ne pozabi – več mišic pomeni večjo porabo energije v samem mirovanju in s tem tudi hitrejšo porabo odvečnih maščob. Zato si zapomni, da so omega 3 eden ključnih dejavnikov privlačnega in čvrstega telesa!Omega 3 za uravnavanje krvnega sladkorja

Poleg vsega naštetega pa pozitivno vplivajo tudi na formo tvojih sklepov in pomagajo pri uravnavanju sladkorja v krvi.

SE Z UŽIVANJEM OMEGA-3 ZREDIŠ ALI DEJANSKO SHUJŠAŠ?

Upamo, da je odgovor na vprašanje, ali se na račun uživanja omega 3 maščob zrediš ali res lahko shujšaš, na podlagi zgornjih odstavkov jasen …

No, za vsak slučaj ponovimo še enkrat …

Omega 3 maščobne kisline dokazano pripomorejo k bolj učinkovitemu hujšanju in porabi odvečnih maščob, saj pozitivno vplivajo na številne procese v tvojem organizmu.

Ne glede na vse pa ne gre za čudežno rešitev, ki bi omogočila, da kljub prenajedanju zmanjšaš telesno težo.

Ključnega pomena je zavedanje, da so omega 3 tvoj zaveznik v borbi z odvečnimi maščobnimi oblogami, in ne sovražnik, kar bi marsikoga lahko presenetilo.

PREMAGAJ NAPIHNJENOST

Poleg odvečnih kilogramov te po vsej verjetnosti pesti tudi tale težavica …

Sodoben življenjski slog je na žalost vse pogosteje povezan z dejavniki, kot so: Napihnjenost povzročijo slabe prehranjevalne navade

 • kronični stres,
 • pomanjkanje kvalitetnega spanca,
 • uživanje visoko predelane hrane
  in
 • pomanjkanje gibanja,

kar negativno vpliva na prebavo, zato se vse več posameznikov sooča z napihnjenostjo.

Gre za nadležne občutke tesnobe v predelu trebuha, ki negativno vplivajo tako na počutje kot tudi na sam izgled.

Napihnjenost je posledica odvečnih plinov v črevesju, ki jih največkrat povzročijo slabe prehranjevalne navade, hormonsko neravnovesje ali določena vrsta hrane, ki tvojemu telesu enostavno ne ustreza.

Nelagodje ima lahko negativen vpliv na samozavest, posledično pa tudi na spopadanje z najbolj preprostimi vsakdanjimi izzivi.

Stvar je jasna – če se ne počutiš dobro in udobno v svojem telesu, se vsak še tako preprost korak zdi zahteven …

Če se tudi ti redno soočaš z napihnjenostjo, imamo zate še eno dobro novico – omega 3 maščobne kisline ti lahko pomagajo odpraviti tudi to težavo.

Kako? Preprosto …

Živila seveda izrazito vplivajo na dogajanje v tvojem črevesju, hrana, bogata z omega 3, pa v tem primeru velja za pravi protistrup napihnjenosti.

Omega 3 za hujšanje so vrhunski dodatek, ne pripomorejo pa zgolj k izgubi odvečnih kilogramov in maščobnih obročkov, ampak krepijo tudi imunski sistem, preprečujejo nastanek sladkorne bolezni, lajšajo bolečine v sklepih, delujejo protivnetno, posledično pa ohranjajo tako miselno kot tudi fizično vitalnost.

Če se enkrat za vselej želiš znebiti neprijetnih vetrov in napihnjenega trebuha, nujno poskrbi, da v svojo vsakdanjo rutino vključiš naslednje korake:

 • Hrano dobro prežveči in se med obroki izogibaj motečim dejavnikom, kot so na primer elektronske naprave.Maščobnim obročkom pomahaj v slovo
 • Izogibaj se prekomerni količini surovega sadja in stročnic, saj povzročajo vetrove v črevesju.
 • Izogibaj se sladkim in gaziranim pijačam, kavi, alkoholu, cigaretom in umetnim sladilom.
 • Sestavi si čim bolj pisan tedenski jedilnik in posegaj predvsem po hrani z nižjim glikemičnim indeksom.
 • Če je le mogoče, za teden dni prekini z uživanjem mlečnih izdelkov.

V boju z napihnjenostjo ne pozabi še na naslednje 4 ključne točke:

 • Dovolj tekočine (vode, nesladkanega čaja ali limonade).
 • Čim več živil, bogatih z omega 3 (ribe, oreščki, olive, bučno olje, omega 3 maščobne kisline v obliki prehranskega dopolnila …).
 • Vsakodnevno uživanje sveže zelenjave.
 • Zdravilne začimbe, kot so cimet, kumina, lovor, bazilika, ingver, peteršilj in rožmarin.

MAŠČOBNIM OBROČKOM POMAHAJ V SLOVO

Te zanima, kaj o povečanem obsegu pasu pravi znanost? Pa poglejmo …

Morda te naslednji podatek preseneti, vendar raziskave kažejo, da povečan obseg trebuha, ki je posledica večjega deleža odvečnih maščob, izrazito vpliva na verjetnost tveganja za pojav bolezni s smrtnim izidom, in to kar za 12 %.

S trebušno maščobo torej res ni šale!

DODATKI ZA HUJŠANJE Z OMEGA 3

Človeški organizem je pravi čudežni stroj, ki samostojno lahko proizvede večino snovi, potrebnih za nemoteno delovanje. To pa ne drži za omega 3 maščobne kisline, saj veljajo za esencialne, kar pomeni, da jih moraš v telo nujno vnesti s prehrano.

Če se še vedno sprašuješ, zakaj so tako pomembne, pa je odgovor naslednji … Hrana, bogata z omega-3

Predstavljajo namreč sestavni del celičnih membran, ki zagotavlja izhodišče za proizvajanje hormonov – tistih, ki uravnavajo strjevanje krvi ter krčenje in sproščanje žilnih sten.

No, naj poudarimo, da so učinki še toliko bolj opazni v kombinaciji z upoštevanjem ostalih dejavnikov, kot so zmerna prehrana, redna telesna aktivnost ter seveda izogibanje predelani, mastni in sladki hrani.

Uspeh v boju z odvečnimi kilogrami je torej zagotovljen, če na svoj dnevni seznam umestiš:

 • redno telesno aktivnost;
 • zdravo, uravnoteženo prehrano, ki vključuje veliko sveže zelenjave, sadja in beljakovin;
 • izogibanje sladkorju in predelani hrani;
 • uživanje kakovostnega omega 3 prehranskega dopolnila.

KOLIKO IN KDAJ?

Za razliko od drugih dodatkov, omega 3 poleg tega, da pripomorejo k izgubi odvečnih kilogramov, koristijo tudi tvojemu splošnemu zdravju – pozitivno na primer učinkujejo na srce in ožilje, zdravje sklepov, delujejo protivnetno in še bi lahko naštevali …

Koliko omega 3 mašobnih kislin je pametno zaužiti, pa je odvisno od tvoje telesne konstrukcije, življenjskega sloga in tvojih potreb.

Raziskave kažejo, da velika večina prebivalcev osrednje Evrope niti približno ne dosega priporočenega minimalnega dnevnega vnosa, ki se giblje med 250 in 500 mg (priporočila se nanašajo na zdravega človeka).

DNEVNA RUTINA ZA DOŽIVLJENJSKO VITALNOST

Na vprašanje, koliko časa jemati omega 3, se naš odgovor glasi: »Vse življenje!« Koliko časa jemati omega 3

V naših očeh je vprašanje »Koliko časa jemati Omega 3 dodatke?« enako vprašanju »Kako dolgo jesti zdravo?« …

Zato predlagamo, da poskrbiš za redno uživanje omega 3 maščob.

Glede na dejstvo, da so omega-3 maščobne kisline nepogrešljiv sopotnik za dolgo in zdravo življenje, ni nobeno presenečenje, da omega 3 kapsule kraljujejo na seznamu najbolj zaželenih prehranskih dopolnil.

Da ti olajšamo iskanje kvalitetnih prehranskih dopolnil z vsebnostjo omega-3, predlagamo, da preizkusiš Golden Tree Omega 3 kapsule – kakovostno alternativo ribam in ribjemu olju v trigliceridni obliki, ki ne povzroča spahovanja, niti ne pušča nadležnega priokusa po ribah.

Za razliko od ostalih so Golden Tree Omega 3 kapsule v trigliceridni obliki (za bistveno boljšo absorpcijo), ne vsebujejo težkih kovin, toksinov in dioksina, delež maščobnih kislin pa je kar 70-%.

Gre za tvoje zdravje in počutje, zato ne odlašaj in ukrepaj takoj – s klikom na spodnjo povezavo si svoje pakiranje Golden Tree Omega 3 kapsul zagotovi še danes …

https://www.goldentree.si/trgovina/omega-3-kapsule/


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Golden Tree o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 200.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna vadba 2.

Preberi več o avtorju
PRIPOROČAMO
Izdelek, ki je bil uporabljen v blogu.
Prehransko dopolnilo, ki vsebuje visoko vsebnost nenasičenih maščobnih kislin Omega-3 (EPK in DHK) v trigliceridni (TG) obliki.
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji