Ne spreglej 🧐  Začenja se novo poglavje v naši zgodbi  👉  “Preberi tukaj”
Domov / Nasveti / 3 učinkoviti koraki zoper pomanjkanje testosterona
 

3 učinkoviti koraki zoper pomanjkanje testosterona

Predviden čas branja: 3 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 06/05/2021
3 učinkoviti koraki zoper pomanjkanje testosterona

Miha GeršičNi junaka, ki bi priznal pomanjkanje testosterona. In prav to je usodna napaka!

Prenizek testosteron je realnost kar četrtine moških po 30. letu starosti in pri tem nikar ne misli, da si lahko izjema.

Najprej rahlo splahni želja po spolnosti, maščobne blazinice se kopičijo, slabo razpoloženje na meji rahle depresije se pojavi znova in znova. Ti je znano?

Nadležno, a resnično.

Pravi moški ve, kateri so simptomi pomanjkanja testosterona. Pa tudi ve, kaj mora storiti, ko primanjkuje testosterona.

Želiš na en mah odpraviti moške težave? Potem naj ti zaupam, da so lahko nizek libido, upad mišične mase in slabo razpoloženje stvar preteklosti.

Si upaš pogledati resnici v oči?

Spoznajva nekaj ključnih dejstev o testosteronu. Za tvojo moškost je to bolj pomembno, kot se na prvi pogled zdi. Ko boš spoznal vzroke, boš v hipu znal odpraviti pomanjkanje testosterona.

KAZALO:

 1. Kaj vpliva na raven testosterona?
 2. Vzroki za pomanjkanje testosterona
 3. Simptomi pomanjkanja testosterona
 4. Kaj storiti, če ti primanjkuje testosterona?

KAJ VPLIVA NA RAVEN TESTOSTERONA?

Testosteron je spolni hormon, ki v telesu opravlja številne funkcije. Ni zadolžen le za zdrav libido, ampak tudi za izgradnjo mišic in razgradnjo maščobnega tkiva.

stres

Če je testosteron prenizek, pa tudi postelja zagotovo ne bo škripala.

Na raven testosterona pri moških vplivata predvsem dva dejavnika: starost in stres.

S starostjo moški začnejo opažati pomanjkanje testosterona. Po 30. letu prenizek testosteron ugotovijo pri kar 25 % moških, po 40. letu pa se z moškimi hormonskimi tegobami sreča že skoraj vsak. Delno bi nizek testosteron lahko primerjali z menopavzo pri ženskah, čeprav je pri moških proces hormonskih sprememb postopnejši.

pomanjkanje testosterona

Drugi dejavnik, ki vpliva na nizko raven testosterona, je stres. Nasploh je stres ubijalec vsega pozitivnega. Redno doživljanje frustracij, spopadanje z negativnimi čustvi in napadi jeze bodo pospešili upadanje moškosti.

VZROKI ZA POMANJKANJE TESTOSTERONA

Zdaj že veš, da je postopno nižanje koncentracije moškega hormona dejstvo, saj se raven testosterona s starostjo naravno zmanjšuje. Ampak to še ne pomeni, da tudi mlajši moški ne trpijo zaradi pomanjkanja testosterona. Ni le starost tista, ki določa nivo tega hormona.

Vzroki za pomanjkanje testosterona so tako različni, da včasih ne bi niti pomislil, da povzročijo prenizek testosteron.

Poglejva, kateri so najpogostejši negativni dejavniki:

 • nezdrava prehrana in neredni obroki,
 • pretiravanje z alkoholom in jemanje mamil,
 • dedne motnje in nekatere bolezni, kot na primer zamaščena jetra,
 • stranski učinki nekaterih zdravil.

Če katerega od naštetih dejavnikov prepoznaš pri sebi, potem ti svetujem, da preveriš, kako je s tvojim testosteronom. V vsakem primeru pa opusti slabe navade in se raje drži zdravega načina življenja.

SIMPTOMI POMANJKANJA TESTOSTERONA

Pred tabo je kar dolg seznam. Simptomi pomanjkanja testosterona namreč prihajajo v množini. Saj veš, kako pravijo … Ko ima hudič mlade, jih ima več. Prenizek testosteron bo sprožil pravi plaz simptomov. A nikar ne obupaj, pod plazom je dobra novica.

simptomi pomanjkanja testosterona

V prvo skupino simptomov sodi zmanjšanje mišične mase in moči, ki pa s seboj potegne tudi spremembo podobe telesa. Pomanjkanje testosterona vodi v nalaganje maščob tja, kjer si jih ne želiš. Obseg trebuha se poveča, zadnjica se širi, ramena pa ožijo.

Spremembe kože in las so še ena pogosta posledica nizkega testosterona. Če ti lasje izpadajo in se tanjšajo, ali pa dlake ne rastejo, kjer bi morale, potem je račun izdal testosteron.

Tudi prve znake osteoporoze je pripisati nizkemu testosteronu. Če zanemariš dejstvo, da raven testosterona z leti pada, se izpostaviš povečanemu tveganju zloma kosti.

To pa še ni vse.

Testosteron ti lahko zakuha tudi izčrpanost, utrujenost, brezvoljnost, celo depresijo. Ne zanemari slabega počutja v službi in pomanjkanja motivacije za šport – razlog je lahko v tvoji hormonski sliki.

In še kraljica vseh testosteronskih tegob: izguba spolnega poželenja. Testosteron uravnava tvoj libido, torej željo in zmožnost za seks. Ko te partnerka sprašuje, ali je kaj narobe, in namiguje na zanemarjanje posteljnih aktivnosti, potem ne zamahni z roko. Čas je, da nekaj ukreneš.

Zdaj pa dobra novica.

Ko se boš odpravil na misijo odpraviti pomanjkanje testosterona, boš uničil več muh na en mah. Ko odpraviš vzrok težav, tudi težave ena za drugo izginejo.

KAJ STORITI, ČE TI PRIMANJKUJE TESTOSTERONA?

Najprej ti povem, česa ne smeš storiti. Obupati!

Zdaj si odločen, da ne boš obupal. Ne sprašuj se, kako naprej, takoj ti zaupam.

Le kaj storiti, če ti primanjkuje testosterona? Sledijo tri enostavne navade, ki prebudijo tvojo moškost in te obranijo pred morečimi tegobami nizkega testosterona.

 1. Poskrbi za zdravo in redno prehrano z veliko sadja, zelenjave in virov vlaknin ter se poskušaj znebiti sladkorjev.
 2. Naslednji korak je trening. Nizek testosteron ubije motivacijo, a ko boš začel z intenzivnim treningom, boš dvigoval raven testosterona in si povrnil energijo in voljo.
 3. Telesu pomagaj s prehranskimi dopolnili iz naravnih sestavin, ki dvigujejo raven testosterona. To ni bližnjica, ampak naravna spodbuda, da telo zaženeš in obvaruješ pred najhujšimi simptomi pomanjkanja testosterona.

Alpha man izdelek

Pazi …

Razvili smo posebno formulo, ki vsebuje 13 aktivnih sestavin z dvojnim delovanjem. Moški vseh starosti si z Alpha Man 100% Testosterone Booster povrnejo libido, motivacijo, energijo in dobro počutje. Izdelku zaupa že toliko moških, da lahko suvereno zapišemo, da garantirano deluje.


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Golden Tree o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 200.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna vadba 2.

Preberi več o avtorju
PRIPOROČAMO
Izdelek, ki je bil uporabljen v blogu.
100% naravna mešanica 13 sestavin z dvojnim delovanjem.
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji