Ne spreglej 🧐  Začenja se novo poglavje v naši zgodbi  👉  “Preberi tukaj”
Domov / Vadba / 5 kompleksnih vaj za zvišanje testosterona
 

5 kompleksnih vaj za zvišanje testosterona

Predviden čas branja: 4 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 25/11/2019
5 kompleksnih vaj za zvišanje testosterona

Če slučajno trpi tvoja moškost, potem si v hudih težavah.

Gre za dejstvo, mimo katerega ne moreš, pa ni važno, kako zelo se trudiš.

Izpadanje las, vse manj mišične mase, nizek nivo energije, težave z motivacijo, pomanjkanje samozavesti …

Že ob naštevanju pošteno “zaboli”.

Ampak pazi!

Vse to in še marsikaj drugega te lahko udari in konkretno vpliva na tvoje družabno življenje, če pozabiš na hormon moškosti.

Ker vem, da si tega pod nobenim pogojem ne upaš privoščiti, te v nadaljevanju čaka super trening, s katerim delež najpomembnejšega moškega hormona na naraven način spraviš kar se da visoko in se naštetim težavam tako izogneš.

TESTOSTERON, HORMON, KI ODLOČA O TVOJI MOŠKOSTI

Pozabi na trapaste izgovore kot so leta, naporen urnik, ogromno stresa – in stvari vzemi v svoje roke. Čas je, da se v svojem telesu spet počutiš kot pravi moški!

Ko sem na svojem portalu objavil članek z naslovom Kako naravno povečati testosteron? 6 enostavnih trikov. je večina fantov zastrigla z ušesi.

Preprosto zato, ker je hitro postalo jasno, o kako zelo pomembni temi pravzaprav govoriva.

Tvoja samopodoba, oblika postave, želja po spolnosti, delež energije

Vse to so elementi, ki so v tesni povezavi z najpomembnejšim moškim hormonom. In prepričan sem, da ga ni moškega, ki si teh ne bi želel imeti pod popolno kontrolo.

Da je to res so potrdila vsa dodatna vprašanja, ki so priletela v moj spletni nabiralnik in me hkrati spodbudila, da pripravim še eno super objavo.

Večina sporočil se je namreč nanašala na trik številka dve iz že omenjenega članka. Ta trik pokriva področje treningov in razkrije povezavo med učinkovito vadbo in višjim deležem testosterona.

Logično …

Ker gre za element, ki ga lahko ekspresno dodaš na svoj urnik oziroma ga samo nekoliko prilagodiš, so večino begala naslednja vprašanja:

  • katere vaje so najbolj učinkovite,
  • kako sestaviti treninge,
  • kolikšna je optimalna dolžina treninga,
  • kako je s ponovitvami itd.

Seveda sem bil nad odzivom naravnost navdušen, zato je padla odločitev, da pripravim celosten odgovor.

Tako sem oblikoval fantastičen trening, s katerim se osredotočiva na kar se da visok delež testosterona v tvojem telesu, in ki ga lahko narediš:

  • v manj kot pol ure,
  • brez vsake dodatne opreme,
  • kjerkoli in kadarkoli.

Ker vem, da si nad informacijami naravnost navdušen, predlagam, da pogledava, kakšna so pravzaprav pravila.

Trening “testo-boost”, ki poskrbi, da se v svojem telesu počutiš vrhunsko, je sestavljen iz petih različnih kompleksnih vaj in velja za popestritev tvoje strategije. Vsako vajo se izvaja šestdeset sekund, če je opcija, brez vmesnega počitka. Pazi, da je izvedba kar se da pravilna, da upoštevaš točna navodila in se seveda maksimalno potrudiš.

Dvominutni počitek sledi, ko opraviš vseh pet vaj, se pravi na koncu vsakega kroga.

Celoten sklop vaj, s katerimi obremeniš celo telo, pa ponoviš petkrat.

JUTRANJI POSKOKI

Za začetek vaja, ki te takoj opozori, za kako pomemben trening gre. Jutranji poskoki so tisti, ki poskrbijo za aktivacijo večjega števila mišic, kar je, ko govorimo o testosteronu, ključnega pomena.

Vajo izvedeš tako, da se postaviš v klasičen stoječ položaj in roke iztegneš ob telesu. Iz začetne pozicije se spustiš proti podlagi, se upreš na iztegnjene roke in s sočasni odmikom nog telo postaviš v položaj klasične sklece.

Ko dosežeš skrajno točko, kar pomeni, da so noge v popolnem iztegu, zgornji del telesa pa praktično počiva v skoraj vzporednem položaju s podlago, je to znak, da se lahko vrneš v začetno pozicijo.

Pazi, da je gibanje pravilno, kontrolirano in kar se da hitro. Poleg tega pa ne pozabi, da ti boki v skrajni točki pod nobenim pogojem ne smejo pobegniti prenizko, ker se lahko v nasprotnem primeru pojavi huda bolečina.

KLASIČNI POČEP

Po eni minuti nadaljujeva z vajo številka dve – s klasičnimi počepi. Gre za gibalni vzorec, ki močno obremeni mišice nog, če se seveda maksimalno osredotočiš in poskrbiš za super kontrakcijo.

Postaviš se v stoječi položaj, stopala so v širini ramen, rahlo obrnjena navzven, roke pa v iztegnjenem položaju počivajo ob telesu. Iz začetne pozicije se spustiš v počep, sočasno roke dvigneš predse in paziš, da je hrbet ves čas lepo poravnan oziroma je v nevtralnem položaju. Ko se bližaš skrajni točki, se osredotoči na močno aktivacijo mišic nog, rok in jedra.

Zaželeno je, da so tvoje mišice kar se da aktivne, ker to pomeni, da bo rezultat samega treninga bistveno boljši. Prav tako pa ne pozabi, da je tvoja gibljivost tista, ki v resnici odloča, kako nizko se lahko spustiš, zato se pod nobenim pogojem ne primerjaj z drugimi.

ŠIROKA SKLECA

Močne mišice ramenskega obroča so zagotovo tiste, ki pri moškem naredijo največjo razliko, ko govoriva o postavi, samopodobi in počutju. Hkrati pa gre za mišično skupino, ki zagotovo vpliva tudi na delež testosterona.

Za popolno izvedbo se spustiš proti podlagi, dlani postaviš nekoliko širše od širine ramen in se upreš na iztegnjene roke ter prste nog. Paziš, da je telo po celi dolžini lepo poravnano, jedro pa močno aktivirano.

Preden se spustiš proti podlagi, rahlo primakneš lopatici – to pomeni, da se komolci nekoliko približajo telesu, kar je popolnoma pravilno. Iz začetnega položaja se nato kontrolirano približaš podlagi, se v skrajni točki nekoliko zaustaviš in se takoj zatem vrneš v začetni pozicijo. Pazi, da komolcev ne “zaklepaš”, se pravi jih nikoli ne postaviš v popolnoma iztegnjen položaj.

ZAPIRANJE KNJIGE

Seveda pa ni super postave, top počutja in zdrave mere samozavesti, če pozabiš na trebušne mišice. Da bodo te v sklopu današnjega treninga kar se da aktivirane, poskrbi vaja zapiranje knjige, ki ti bo sigurno še kako všeč.

Spustiš se proti podlagi, se uležeš na hrbet in roke odmakneš od telesa. Zatem noge dvigneš od podlage in jih pod pravim kotom kar se da iztegneš. Ko dosežeš želeno pozicijo, si nared za začetek vaje.

V naslednjih 60 sekundah poskušaš zgornji del telesa čim večkrat odmakniti od podlage in se z dlanmi približati stopalom. Pri tem paziš, da NIKOLI ne izkoriščaš momenta, kar pomeni, da ne dopustiš, da bi se ledveni del pretirano usločil. Ne glede na vse se osredotoči na pravilno izvedbo in močno kontrakcijo trebušnih mišic.

ODMIK DLANI

Za konec pa še vaja številka pet, ki od tebe zahteva dodaten napor.

Tako kot pri tretji vaji se tudi pri zadnji, peti, postaviš v položaj za klasično skleco. Edina razlika je ta, da so noge v nekoliko širšem odmiku, ker potrebuješ nekaj več ravnotežja.

To pa zato, ker se pri zadnji vaji osredotočiš na odmik oziroma rotacijo. Iz začetne pozicije, v kateri so roke v skoraj popolnem iztegu, telo pa po celi dolžini lepo poravnano, izmenično odmikaš dlani.

Zaželeno je, da s pomočjo rotacije zgornjega dela telesa roko odmakneš do točke, v kateri je v pravokotni poziciji s podlago. Iz skrajne točke se takoj zatem vrneš v začetno pozicijo in obremeniš še drugo stran.

Se pravi, ko oddelaš vseh pet vaj, je uspešno zaključen en krog, ki ga potem ponoviš še 4-krat. To pomeni, da te čaka trening, s katerim aktiviraš glavne skupine mišic in tako poskrbiš, da v manj kot 30 minutah na račun super vaj kar se da pozitivno vplivaš na delež svojega testosterona.

In še ena stvar …

Preden odhitiš oddelat tale super trening, te prosim, da se takoj, ko bo naloga uspešno opravljena, oglasiš in mi v komentarju zaupaš, kako se počutiš.

Prav tako pa objavo deli z drugimi, da čim več posameznikov spozna učinkovit način, s katerim lahko brez opreme kar doma v manj kot pol ure pozitivno vplivajo na delež testosterona.

Pri višanju testosterona pa ti lahko pomaga tudi moj napredni vadbeni sistem Popolna Vadba.

Namenjena je tako čistim začetnikom, ki so popolnoma brez kondicije, kot tudi posameznikom, ki so v najboljši formi svojega življenja.

Sam program je namreč sestavljen iz 3 različnih nivojev, ki bodo poskrbeli, da takoj, ko dosežeš določeno formo, tam ne ostaneš, ampak te vedno čaka naslednji izziv.

Tako lahko redno napreduješ in hkrati zvišaš nivo svojega testosterona.

=> Skoči po svojo Popolno Vadbo tukaj


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Golden Tree o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 200.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna vadba 2.

Preberi več o avtorju
PRIPOROČAMO
Izdelek, ki je bil uporabljen v blogu.
V ospredju programa Popolna Vadba so poleg nasvetov o uravnoteženi in zdravi prehrani predvsem treningi, ki jih lahko izvajaš istočasno z dogajanjem na ekranu.
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji