Ne spreglej 🧐  Začenja se novo poglavje v naši zgodbi  👉  “Preberi tukaj”
Domov / Vadba / Top 5 vaj, da se znebite ohlapnih rok in učvrstite tudi najbolj moteče predele
 

Top 5 vaj, da se znebite ohlapnih rok in učvrstite tudi najbolj moteče predele

Predviden čas branja: 2 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 09/11/2015
Top 5 vaj, da se znebite ohlapnih rok in učvrstite tudi najbolj moteče predele

Dekleta, žene in mame, današnja objava je namenjena predvsem vam. Vem, da vas spravljajo ob živce in vem, da zaradi njih vaša najljubša obleka že kar nekaj časa ostaja v omari. Ohlapne roke (predvsem tisti zadnji del) lahko pošteno vplivajo na vašo samozavest, podobo in počutje. Zato sem se odločil in oblikoval trening za vitke in čvrste roke. Obleka, o kateri smo govorili na začetku, bo kmalu na mestu kjer mora biti.

POTEK TRENINGA

Pri današnjem treningu boste potrebovali pripomoček. Dodatna obremenitev je zelo pomembna, ko želimo okrepiti mišice. Če imate na voljo ročke, super. Če slučajno ne, nič zato. Rešitev vam lahko nudijo različne vrste embalaže, od plastenk z vodo, do embalaže za detergent. Ni pomembno. Važno je, da najdete primerno obtežitev s katero boste vaje izvajali pravilno (pazite, da sta obe plastenki/embalaži enako napolnjeni).

Trening bo sicer krožnega tipa, vendar ne bo omejen s časom ampak s številom ponovitev. Vsako vajo boste ponovili od 20-30 krat, eno za drugo. Ko boste opravili vseh pet vaj si privoščite 2 minuti počitka. Celoten sklop vaj ponovite štirikrat.

IZTEG ROKE V KOMOLCUizteg-roke-v-komolcu

Ker vem, da je najbolj moteč tisti zadnji, ohlapni del rok, se bomo takoj lotili tega področja. Izteg roke v komolcu izvedemo tako, da stopala postavimo v širino ramen, rahlo upognemo kolena in se nagnemo naprej. Roke pritisnemo ob telo in dvignemo komolce. Iz začetnega položaja iztegnemo roki, zadržimo za dobro sekundo in spet upognemo. Med izvedbo bodite pozorni, da je zgornji del roke pri miru, gibanje se dogaja samo v spodnjem delu.


ODMIK ROKE V RAMENUodmik-roke-v-ramenu

Z drugo vajo bomo okrepili predvsem zgornji del roke. Ne pozabite, za vitke roke moramo obremeniti vse mišice tega področja. Tako kot pri prvi, tudi pri drugi vaji, stopala postavimo v širino ramen in rahlo upognemo kolena. Roke postavimo ob telo in napnemo trebušne mišice. Iz začetnega položaja odmaknemo roki tako visoko, da s trupom tvorita pravi kot. V skrajni točki zadržite sekundo in se vrnite v začetni položaj. Bodite pozorni, da ne prihaja do gibanja v bokih.


SPUŠČANJE BREMENA ZA GLAVOspuscanje-bremena-za-glavo

Tretja vaja je verjetno nekoliko nepoznana, ampak nič zato. Skrivnosti so tiste, ki nas ločijo od večine. Za začetek bomo roke in breme iztegnili nad glavo. Iz začetnega položaja bomo potem breme spustili za glavo in ga vrnili v začetno točko. Med gibanjem boste pazili, da komolci ostajajo v začetni poziciji. Ne dovolite, da se komolci pomaknejo navzven. Poleg tega bodite pozorni, da breme spustite nekoliko nižje od pravega kota.


UPOGIB ROKE V KOMOLCUupogib-roke-v-komolcu

Ker smo se odločili, da okrepimo vse mišice rok je na sporedu četrta vaja. Z upogibom roke v komolcu bomo obremenili predvsem sprednji del roke. Vse kar morate storiti je, da se postavite v že poznan začetni položaj in roke rahlo odmaknete od telesa. Iz začetnega položaja boste upogibali in iztegovali roki. Pri tem pazite, da so roke ves čas rahlo odmaknjene od telesa, gibanje pa nadzorovano. Tako pri spuščanju kot pri dviganju.


SPUŠČANJE NA KLOPIspuscanje-na-klopi

Za zadnjo vajo boste potrebovali še en dodaten pripomoček. To je lahko stol, klopca, skratka karkoli kamor se lahko oprete. Z dlanmi se naslonite na podlago (klop) in noge iztegnite predse. V navpični smeri se nato iz začetnega položaja spustite proti tlom. Kot med spodnjim in zgornjim delom roke v najnižji točki naj bo približno 90 stopinj. Kar morate pri tej vaji še posebno paziti je, da se s trupom pretirano ne odmaknete od klopi, oziroma stola. Ko dosežete skrajno točko, se vrnete v začetni položaj.


Kaj pravite dekleta? Smo za, da opravimo trening?
Brez skrbi, tudi fantje si z omenjenim treningom lahko učvrstite roke, zato si hitro pripravite vašo najljubšo glasbo, brisačo in vodo, ter se lotite novega treninga. ;)

In ker vemo, da je za oblikovanje telesa potrebna tako redna telesna aktivnost kot tudi zmerna prehrana, sem vam pripravil Formulo Popolne Postave, kjer sem združil prav vse kar potrebujete za uresničitev vaših sanj. Konec koncev nam zaupa že več kot 5500 posameznikov iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Nemčije pa vse do Anglije in Skandinavije. Pa ti? Se nam pridružiš?

UUUUuuuuu pa da ne pozabim, všečkaj in deli objavo s prijatelji.


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Golden Tree o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 200.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna vadba 2.

Preberi več o avtorju
PRIPOROČAMO
Izdelek, ki je bil uporabljen v blogu.
V ospredju programa Popolna Vadba so poleg nasvetov o uravnoteženi in zdravi prehrani predvsem treningi, ki jih lahko izvajaš istočasno z dogajanjem na ekranu.
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji