Ekskluzivni popusti samo še 00:00:00 🤩 Prihrani kar dodatnih 20 % s kodo "spring20" 👉
Domov / Prehrana / 4 razlogi, zakaj se redite okoli trebuha
 

4 razlogi, zakaj se redite okoli trebuha

Predviden čas branja: 3 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 28/05/2018
4 razlogi, zakaj se redite okoli trebuha

Če ste razočarani in jezni, ker se redite predvsem v trebuh, kljub temu, da vsaj malo trenirate in popazite pri prehrani, potem potrebujem vso vašo pozornost.

Razlog zakaj se vrtite v začaranem krogu je popolnoma drugačen od tistega o katerem razlagajo vsi »strokovnjaki« in nima nobene direktne povezave s prehrano in vadbo. Z raziskavami potrjena dejstva na portalu Popolna Postava.

Maščoba na trebuhu je sigurno tista, ki ob živce spravlja največ posameznikov zato želim, da danes stvari pridemo do dna. Dejstvo zakaj se maščoba kopiči točno tam, kjer si tega najmanj želimo, ni odvisno samo od tega kaj pojemo in kako aktivni smo. To vam lahko povedo tisti, ki kljub urejeni prehrani in redni telesni aktivnosti ne uspejo oblikovat fit, ravnega trebuha, kar je lahko zelo moreče.

Si predstavljate, da ste res striktni, disciplinirani in prepričani, da imate vse pod kontrolo, želenega napredka pa od nikjer. Totalna katastrofa, padec motivacije in slabo počutje. Da se temu po hitrem postopku izognemo poglejmo tisto, na kar vas ostali nikoli niso in vas nikoli ne bodo opozorili.

#1 IMEJTE GA POD KONTROLO, KER BOSTE DRUGAČE HUDO KAZNOVANI!

stressEden od glavnih razlogov, od katerega je v veliki meri odvisna razporeditev in poraba maščob v našem telesu, je nivo stresa. Gre za situacijo, pri kateri se sprošča hormon imenovan kortizol, oziroma »stresni hormon«, ki dokazano vpliva, da se odvečna energija kopiči predvsem v predelu trebuha.

Svetujem vam, da na vse možne načine poizkušate omejiti stres, oziroma se mu izognite kolikor se le da. Garantiram vam, da se boste počutili veliko bolje in opazili konkretne spremembe na vašem telesu. Predeno reagirate vedno dobro premislite ali se res splača razburjati. Če smo iskreni, se pogosto razburjamo po nepotrebnem.

#2 CELO DOJENČKI OBVLADUJEJO TO NAVADO, ZAKAJ JE NE BI TUDI VI?

dojenckiDruga navada, ki jo večina podcenjuje in se ne zaveda kako pomembna je spanec, oziroma počitek.

Od tega kako kvaliteten je naš spanec je odvisno ravnovesje hormonov in nivo sladkorja v krvi. Vsi pa dobro vemo, da sta to dva pomembna dejavnika, ko govorimo o ravnem trebuhu. Tekom dneva na vse načine skrbimo, da so tako hormoni kot sladkor pod kontrolo. In zakaj bi na to pozabili ponoči?

Šokirala me je raziskava, ki je pokazala, da je verjetnost, da se boste zredili, če spite manj kot sedem ur, za kar 32 % večja kot, če si privoščite dovolj spanca*3.

Vem, da včasih enostavno ne gre, ampak vseeno. Pomislite nase in na svoje zdravje in pretehtajte kaj je nujno in kaj ne.

#3 ČEPRAV SE JIH NA SMRT BOJITE, NE POZABITE, DA NISO VSE SLABE.

bakterijePreden skočimo naprej naj vam povem, da razlog številka tri šokira marsikoga. Zakaj?

Zato ker so za maščobo na vašem trebuhu lahko krive tudi bakterije. Res je!

Večina vas verjetno ne ve, da se v vašem črevesju nahaja ogromno bakterij, ki poskrbijo, da smo zdravi in imamo močan imunski sistem. Problem pa nastane, ko se poleg dobrih v vašem prebavnem traktu naselijo tudi slabe bakterija, ki onemogočajo nemoteno presnovo, ki se kaže v povečanem deležu maščob.

Zato vam svetujem, da prisegate na čim bolj zdrava in nepredelana živila, ki ne vsebujejo umetnih sladil in ostalih aditivov, ki lahko konkretno porušijo vašo črevesno floro in poskrbijo, da se vaš obseg na predelu trebuha samo povečuje.

Vem pa, da se je dandanes skoraj nemogoče prehranjevati popolnoma zdravo.

Ravno zato smo z ekipo pripravili rešitev, ki ti omogoča, da si še naprej kdaj pa kdaj privoščiš kos tvojega najljubše sladice, pa vseeno poskrbiš za pravo ravnovesje bakterij v črevesju.

Najlažji način, da greš v boj z odvečnimi maščobami okoli trebuha je, da na “jedilnik” umestiva visoko kakovosten probiotični kompleks.

Ampak pozor!

Še zdaleč niso vsi probiotiki, ki jih kupiš v trgovini ali v lekarni enaki.

Niti pod razno!

Večina probiotikov na trgu vsebujejo premalo različnih probiotičnih kultur in število živih organizmov, da bi delovali učinkovito.

Jaz priporočam probiotike z vsaj 20 različnimi kulturami in 20 milijardami živih organizmov na kapsulo.

Le taki lahko poskrbijo za pravo ravnovesje v tvojem črevesju.

Za razliko od ostalih povprečnih izdelkov, moji Golden Tree Complete Biotics vsebujejo neverjetnih 20 super sevov, ki so združeni v kar 20 milijard probiotičnih kultur na eno samo kapsulo.

To pomeni, da se lahko popolnoma enostavno in hitro, rešiš napihnjenega trebuha. Zato ti priporočam, da skočiš v mojo spletno trgovino in si zagotoviš svojo mesečno zalogo Golden Tree Complete Biotics probiotikov.

Znebi se odvečne trebušne maščobe:

=> www.goldentree.si/trgovina/izdelek/golden-tree-complete-biotics/

#4 ČE JE SLABA, TRPIJO VAŠE FINANCE, ZAKON IN TUDI TREBUH.

organizacijaKer vedno poudarjamo kako noro pomembna je organizacija, bom to dejstvo poudaril še enkrat.

Ne glede na vse takšne in drugačne prakse, ki jih nekateri predstavljajo vam svetujem, da zaupate preverjeni metodi.

V primeru, da vaši obroki niso enakomerno razporejeni, vam ne bo uspelo nadzorovati energije. Prenajedanje, pa ni važno ali gre za nezdravo ali zdravo hrano, povzroči presežek, ki se shrani v obliki odvečnih maščob.

Poskrbite, da bo nivo energije tekom dneva uravnotežen, da boste imeli dovolj moči za vse izzive in se boste v svojem telesu počutili odlično. Uravnoteženi in raznoliki obroki tekom dneva so tisto kar vaš organizem potrebuje za super napredek.

Kot lahko vidite gre za preproste navade, ki jim večina na žalost ne nameni dovolj pozornosti. Vem, da boste s pomočjo razlage od danes naprej drugače gledali na situacijo in se problema lotili na učinkovit način. Na način, ki bo poskrbel za želene rezultate. Da se zadeve lotimo tako kot je treba mi v komentar zapišite katera je tista navada, ki jo boste začeli upoštevati že danes. Prva, drugo, tretja ali četrta?


VIRI:

Glucocorticoids–food intake, abdominal obesity, and wealthy nations – Dallman MF, la Fleur SE, Pecoraro NC, Gomez F, Houshyar H, Akana SF.

Sleep duration, general and abdominal obesity, and weight change among the older adult population– López-García E, Faubel R, León-Muñoz L, Zuluaga MC, Banegas JR, Rodríguez-Artalejo F.

Association between reduced sleep and weight gain in women.– Patel SR, Malhotra A, White DP, Gottlieb DJ, Hu FB.

Microbial ecology: human gut microbes associated with obesity.– Ley RE, Turnbaugh PJ, Klein S, Gordon JI.


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Golden Tree o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 200.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna vadba 2.

Preberi več o avtorju
PRIPOROČAMO
Izdelek, ki je bil uporabljen v blogu.
100% naravna mešanica 20 edinstvenih probiotičnih bakterijskih sevov s kar 20 milijardami kultur na kapsulo.
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji