Ne spreglej 🧐  Začenja se novo poglavje v naši zgodbi  👉  “Preberi tukaj”
Domov / Prehrana / 1 začimba, ki zmanjša telesno težo in topi odvečno maščobo
 

1 začimba, ki zmanjša telesno težo in topi odvečno maščobo

Predviden čas branja: 6 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 15/06/2021
1 začimba, ki zmanjša telesno težo in topi odvečno maščobo

Na trebuhu, bokih, stegnih in zadnjici …

so odvečne maščobne obloge tiste, ki dan za dnem kvarijo tvojo samozavest in počutje in povrhu ogrožajo še tvoje zdravje.

Zato se verjetno tudi ti tako kot večina sprašuješ, kaj še lahko narediš za zmanjšanje telesne teže.

Se res čisto vse v povezavi s hitrim in zdravim hujšanjem vrti okoli prehrane in rednih treningov?

Moj iskreni odgovor je …

ne.

Da ne bo pomote …

Dejstvo je, da kombinacija zmerne prehrane in redne telesne aktivnosti predstavlja nepogrešljivi element vsake uspešne preobrazbe.

A vseeno …

V nadaljevanju ti dokažem, da to še zdaleč ni vse.

Preprosto zato, ker se v svetu hujšanja in preoblikovanja postave odvija prava revolucija.

In prepričan sem, da se današnjega razkritja sigurno močno razveseliš.

Obstaja namreč vse več raziskav, ki potrjujejo izjemno moč začimbe, ki med drugim pospeši porabo odvečnih maščob in ti pomaga, da v najkrajšem možnem času dosežeš želeni rezultat.

Seveda vse to na popolnoma naraven in izredno enostaven način.

Zato predlagam, da razkrijeva, v čem točno je skrivnost, da moč tega naravnega topilca maščobe čim prej izkoristiš tudi ti.

Okej …

Da bo jasno, zakaj govoriva o revoluciji zdravega in hitrega hujšanja, morava najprej obdelati nekaj ključnih informacij.

Te poskrbijo, da razumeš, v čem točno je skrivnost tega spregledanega mehanizma za hitrejšo porabo odvečnih maščob, ki temelji na znanosti in ne na vse bolj razširjenih “lari-fari” teorijah.

KAZALO:

 1. ALI VEŠ, DA OBSTAJATA DVE VRSTI MAŠČOBNIH CELIC?
 2. SKRIVNOST TRPV1 RECEPTORJEV
 3. IZKORISTI UČINEK KAPSAICINA
 4. PREHRANSKI DODATKI ZA UČINKOVITO HUJŠANJE

ALI VEŠ, DA OBSTAJATA DVE VRSTI MAŠČOBNIH CELIC?

Prvi podatek, ki predstavlja osnovo in se ga večina ne zaveda, je ta, da se v tvojem telesu nahajata dve vrsti maščobe oziroma maščobnih celic.

To sta:

 • bela maščoba oziroma bele maščobne celice
  in
 • rjava maščoba oziroma rjave maščobne celice.

Bele maščobne celice si za lažje razumevanje lahko predstavljaš kot skladišča, kjer se kopiči presežek zaužite energije.

In kljub temu, da je zmeren delež bele maščobe nujen za nemoteno delovanje tvojega organizma, je ta tip maščobe tisti, ki izrazito vpliva na obliko tvoje postave, tvoje zdravstveno stanje, počutje itd.

Poenostavljeno – bela maščoba je tista, o kateri govorimo vsi, kadar želimo shujšati oziroma oblikovati postavo.

rjava maščoba

Rjava maščoba

bela maščoba

Bela maščoba

No, za razliko od belih maščobnih celic, ki se lahko zelo hitro širijo in na določeni točki tudi delijo (razlog, zakaj lahko tako hitro pridobiš na telesni teži), pa je rjava maščoba precej drugačna.

Pa ne samo po barvnem odtenku, ki je rezultat velikega števila mitohondrijev.

Glavna razlika se skriva v njeni funkcionalnosti.

To pa je hkrati tudi razlog, zakaj ti začimba, ki jo razkrijeva v nadaljevanju, pravzaprav pomaga do bolj fit in lepše oblikovane postave na popolnoma naraven način.

Pazi …

NALOGA RJAVE MAŠČOBE

Prioritetna naloga rjave maščobe je generacija toplote preko procesa, imenovanega termogeneza.

Za ta življenjsko pomemben proces, ki se dogaja tudi takrat, ko miruješ, pa tvoj organizem porabi konkreten delež energije oziroma kalorij.

In če si rjavo maščobo predstavljaš kot termostat, potem to pomeni, da s prilagajanjem tega v veliki meri odločaš o tem, koliko energije porabiš tekom dneva, kar seveda neposredno vpliva na potek tvoje preobrazbe.

To pa je tudi glavni razlog, zakaj rezultati številnih raziskav potrjujejo, da smo priča pravi revoluciji hujšanja oziroma oblikovanja postave.

In to iz zelo preprostega razloga …

Strokovnjaki so namreč odkrili način, kako lahko vsak izmed nas na popolnoma naraven in enostaven način prilagodi svoj telesni termostat, da deluje na način, da že v samem mirovanju porabiš več energije oziroma kalorij in tako pospešiš porabo odvečnih maščob.

Vse to brez pretiranega odrekanja, prilagajanja prehrane in treningov.

Te zanima, kako?

Verjemi, bolj enostavno kot to preprosto ne gre.

Pazi …

SKRIVNOST TRPV1 RECEPTORJEV

V tvojem telesu se nahaja cela kopica tako imenovanih TRPV1 receptorjev (transient receptor potential vanilloid-1).

In če poznaš način, kako te receptorje aktivirati, potem se lahko razveseliš dvojnega učinka:

 1. Prvi učinek je ta, da aktivirani TRPV1 receptorji neposredno vplivajo na rjave maščobne celice in tako pospešijo proces termogeneze, kar pomeni, da tekom dneva konstantno porabljaš več energije.
 2. Hkrati pa aktivirani TRPV1 receptorji tvoj organizem spravijo v stanje, v katerem telo odvečno maščobo koristi in je ne kopiči.

To pa pomeni sledeče …

Z aktivacijo TRPV1 receptorjev svoje telo spodbudiš k večji porabi kalorij, hkrati pa organizem prepričaš, da večino te energije črpa prav iz odvečnih maščob, ki se jih tako močno želiš znebiti.

Poenostavljeno to pomeni, da gre za dvojni učinek, ki pripomore k hitrejši preobrazbi, če seveda poskrbiš za aktivacijo teh pomembnih receptorjev.

No, kako točno ti to lahko uspe, pa razkrije dodatno poimenovanje teh “signalih stolpičev”.

Strokovnjaki so TRPV1 receptorjem dali še drugo ime.

In sicer …

kapsaicin receptorji.

To pa zato, ker so s pomočjo številnih raziskav ugotovili, da ta alkaloid zelo učinkovito komunicira z omenjenimi receptorji in poskrbi za točno tisti učinek, o katerem sanja vsak, ki se bori z odvečno maščob in prekomerno telesno težo.

Zato seveda ne preseneča podatek, da je kapsaicin po hitrem postopku dobil laskavi naziv …

naravnega topilca odvečne maščobe.

kapsaicin

 

IZKORISTI UČINEK KAPSAICINA

Najboljši podatek pa je ta, da izjemen potencial tega alkaloida lahko izkoristi čisto vsak, ki si želi hitre in učinkovite porabe odvečnih maščob, saj se ta snov nahaja v začimbi, s katero lahko popestriš večino svojih obrokov.

In to je …

kajenska paprika.

kajenska paprikaZačimba, ki jo zagotovo lahko najdeš v skoraj vsakem gospodinjstvu, redki pa so, ki poznajo njen pravi potencial.

In vesel sem, da si od danes naprej med poznavalci tudi ti.

Ampak pazi…

To seveda še ni vse.

Vsi podatki, raziskave in mnenja zadovoljnih uporabnikov so me dobesedno obnoreli in odločil sem se, da najdem način, kako v celoti izkoristiti potencial tega spregledanega darila narave, ki vsakemu izmed nas pomaga do še hitrejše porabe odvečnih maščob.

In brez dvoma lahko rečem, da sem prišel do ključnega spoznanja.

Vse študije, ki so šokirale z zares vrhunskimi rezultati, so temeljile na zelo visokih vrednostih zaužitega kapsaicina.

In že po nekaj izračunih mi je postalo jasno, da izključno na račun kajenske paprike celotnega potenciala ne bo mogoče izkoristiti.

To pa zato, ker bi bilo dnevno treba zaužiti tako velike količine te začimbe, da bi ta sigurno razdražila tvoj prebavni trakt (grlo, želodec, črevesje …), kar je seveda lahko zelo moteče.

Da ne bo pomote.

Super je, če določene obroke v zmernih količinah začiniš s kajensko papriko in tako vsaj delno izkoristiš potencial, ki ga v sebi skriva ta začimba – a vseeno zame to ni bilo dovolj.

Odločil sem se, da “brskam” toliko časa, dokler ne najdem opcije, ki bo popolnoma naravna in primerna za vse, ki si želijo kar se da hitre porabe odvečnih maščob brez neprijetnih stranskih učinkov.

In z največjim veseljem ti povem, da nam je po več tednih raziskovanj in testiranj cilj končno uspelo tudi izpolniti.

Skupaj z ekipo se nam je uspelo dokopati do patentirane oblike kapsaicina (100 % naravni ekstrakt kajenske paprike), ki se lahko pohvali s postopnim sproščanjem, kar pomeni, da ekstrakt ne povzroča neprijetnega, pekočega občutka na nobenem delu prebavnega trakta – kljub temu, da govoriva o količinah, ki definitivno poskrbijo za maksimalno aktivacijo TRPV1 receptorjev.

Gre za, kot sva že omenila, patentirano formulacijo, kar pomeni, da se lahko pohvali s študijami, ki potrjujejo njeno izjemno učinkovitost.

In takoj, ko smo predelali vso literaturo v povezavi s tem ekstraktom, smo bili trdno prepričani, da je to nekaj, kar želimo ponuditi vsem, ki se borijo z odvečno maščobo in odvečnimi kilogrami.

Jasno smo iskali rešitev v najboljši možni izvedbi…

Zato smo razmišljali še korak dlje in tuhtali, katere naravne sestavine bi že tako učinkovitemu ekstraktu kajenske paprike dale še več moči pri kurjenju odvečne maščobe.

In tako smo sestavili seznam, na katerem so naslednji favoriti:

 • naravne sestavine za izgubo maščobecitrusi – zaradi visoke vsebnosti naravnih polifenolov pomagajo izboljšati telesno kompozicijo,
 • zeleni čaj – njegova skrivna moč se nahaja v epigalokatehin galatu oziroma EGCG, snovi, ki pomaga kontrolirati apetit,
 • grifonija – rastlina, ki vsebuje marsikomu dobro poznano molekulo 5-HTP, ki vpliva na delež serotonina, hormona sreče, ki med drugim pomaga pri preprečevanju čustvenega prenajedanja,
  in pa
 • črni poper – snov, ki velja za ključno, če želiš, da se vse prej naštete snovi lahko pohvalijo z maksimalno absorpcijo.

Naravne sestavine z izjemnim potencialom, ki so hitro opozorile nase in nas pripeljale do točke, ko smo začeli razmišljali precej drzno.

Spraševali smo se, ali obstaja način, da vse naštete sestavine združimo in tako oblikujemo najučinkovitejši naravni topilec maščobe (fatburner), ki bo dostopen vsem tistim, ki si želijo kar se da hitrih rezultatov brez neprijetnih stranskih učinkov.

In z največjim veseljem ti povem, da je drzno razmišljanje pripeljalo do vrhunskega rezultata.

Nova rešitev sliši na ime Active Burn.

PREHRANSKI DODATKI ZA UČINKOVITO HUJŠANJE

fatburner Active BurnTedne in tedne smo testirali različne dobavitelje, preizkušali vse možne opcije izvlečkov, iskali načine, kako do optimalnih odmerkov in popolnega razmerja …

in ponosen sem, da je ekipi uspelo doseči tisto, o čemer smo po tihem sanjali od samega začetka.

Oblikovali smo popolnoma naravno rešitev, ki temelji na patentirani formulaciji in vsebuje izključno skrbno izbrane sestavine najvišjega kakovostnega razreda, ki v kombinaciji poskrbijo za izjemen učinek.

Active Burn namreč …

 • pomaga pospešiti presnovo in porabo odvečnih maščob,
 • zavira izrazit apetit, ki je najpogostejši razlog, da zaužiješ preveč hrane,
 • vpliva na tvoje razpoloženje in te reši čustvenega prenajedanja
  in
 • ti pomaga do boljše telesne kompozicije.

Vse to na popolnoma naraven in tvojemu telesu prijazen način.

Če si želiš hitrejše porabe odvečnih maščobe, ti zato toplo priporočam, da čim prej preizkusiš to revolucionarno rešitev, v učinkovitost katere smo 100 % prepričani.

Tako zelo, da smo ti pripravljeni povrniti celotno kupnino, če v dveh mesecih ne opaziš želenega rezultata.

Vse, kar moraš narediti, je klikniti na spodnjo povezavo in preizkusiti rešitev Active Burn …

https://www.goldentree.si/trgovina/active-burn/

Ne odlašaj in priložnost izkoristi takoj zdaj!

P. S. Specifične sestavine najvišjega kakovostnega razreda so večkrat težko dobavljive, zato se lahko zgodi, da nam ponagaja zaloga.

Če se slučajno stran na spodnji povezavi ne odpre, bo treba počakati na svežo dobavo. V nasprotnem primeru pa je Active Burn trenutno še na zalogi.

 

VIRI

https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1271/bbb.60341

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19056576/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6088424/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29772784/


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Golden Tree o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 200.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna vadba 2.

Preberi več o avtorju
PRIPOROČAMO
Izdelek, ki je bil uporabljen v blogu.
Dokazano pripomore k hitrejši presnovi, pospeši izgubo odvečnih kilogramov, zavira apetit ter preprečuje napade lakote.
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji