Ne spreglej 🧐  Začenja se novo poglavje v naši zgodbi  👉  “Preberi tukaj”
Domov / Recepti / Sladice / Bananin kolač z ricotto
 

Bananin kolač z ricotto

Čas priprave: 15 min
Čas pečenja: 30 min
Datum objave: 15/05/2020
Bananin kolač z ricotto
Sestavine za
oseb
  • 4 zrela banana
  • 100 g ricotte
  • 4 celo jajce
  • 250 g polnozrnate moke
  • 20 g temne čokolade
  • 10 g yacon sirupa
  • vanilija
  • vinski kamen

So ti spet ostale prezrele banane, pa ne veš, kaj z njimi?

Brez panike, tu je rešitev.

Bananin kolač z ricotto je sočen, okusen, pa še hiter in enostaven za pripravo.

Če ti zaupam, da vsebuje tudi koščke čokolade, verjamem, da takoj zdajle zavihaš rokave.

Priprava:

  1. Pečico ogrejemo na 180 °C, ozek pekač obložimo s papirjem za peko in pripravimo dve skledi.
  2. V eni skledi z vilico dobro pretlačimo banane, v drugi pa zmešamo moko, jajci, ricotto, vanilijo in žličko vinskega kamna.
  3. Nato oboje zmešamo v enotno zmes – to počnemo tako dolgo, da se sestavine dobro povežejo.
  4. Na koncu vmešamo še temno čokolado, ki smo jo zdrobili na manjše koščke.
  5. Zmes prelijemo v ožji pekač, ki smo ga pred tem ovili s peki papirjem.
  6. Kolač v ogreti pečici pečemo 30 minut, da postane lepe zlatorjave barve.
  7. Da je dobro pečen, se lahko prepričamo z nožem ali leseno palčko. 
  8. Po želji lahko bananin kolač z ricotto sladkamo s sirupom.

Dober tek!

Celoten prigrizek ob upoštevanju zgoraj navedenih količin vsebuje:

Porcija
Energijska vrednost1381,7 kCal/5781,03 kJ
Beljakovine59,06 g
Ogljikovi hidrati224,16 g
Maščobe29,91 g

Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Golden Tree o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 200.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna vadba 2.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji