Enostavno sem presenečen, da lahko iz preprostih, čisto osnovnih sestavin, pripraviš noro okusno kosilo ali večerjo, ki se je, to ti garantiram, razveselijo čisto vsi.
Priprava:
- Priznam, da ne gre za enega tistih obrokov, ki je pripravljen v 10 minutah, toda ko boste okusili kombinacijo lahkega feta sira, špinače in idealno pečenih piščančjih prsi, boste v trenutku pozabili na vse ostale nepomembne podrobnosti … Za pripravo pregrešno dobre piščančje rolade potrebujemo polovico piščančjih prsi, ki jih od ožjega proti debelejšemu delu po dolžini prerežemo (nikoli čisto do konca) tako, da dobimo tanjši, a hkrati bistveno večji kos mesa. Tega pokrijemo s plastično vrečko in ga potolčemo s kuhinjskim kladivom.
- Ko to nalogo uspešno zaključimo, je čas za pripravo nadeva.
- V manjši posodi bomo segreli vodo, ki smo jo pred tem osolili in v njej na hitro pokuhali špinačo.
- Po nekaj minutah vodo odlijemo, špinačo odcedimo in jo stresemo v posodo skupaj z lahkim feta sirom.
- Vse skupaj dobro pregnetemo in nadev je pripravljen.
- Na meso, ki smo ga pred tem že popoprali in posolili, po dolžini razporedimo nadev in vse skupaj oblikujemo v rolado, ki jo na več koncih prebodemo z lesenimi paličicami.
- Ko je rolada pripravljena, jo najprej na obeh straneh na hitro popečemo na dobro segreti ponvi, da meso od zunaj zakrkne, potem pa okusno štručko še 20-25 minut pečemo v pečici, segreti na 180 stopinj celzija.
- Ko je mojstrovina pripravljena, jo narežemo na kolobarje in pazimo, da tudi mi dobimo svoj kos. ;)
Pa dober tek!