Ne spreglej 🧐  Začenja se novo poglavje v naši zgodbi  👉  “Preberi tukaj”
Domov / Recepti / Zajtrk / Rahla omleta s šparglji
 

Rahla omleta s šparglji

Čas priprave: 10 min
Čas pečenja: 10 min
Datum objave: 30/03/2017
Rahla omleta s šparglji
Sestavine
  • šparglji
  • jajca
  • svež peteršilj
  • olivno olje
  • sol
  • poper

Šparglji ali beluši, kot jih tudi imenujemo, so ena prvih vrst pomladne zelenjave.

In nekako si ne morem predstavljati pomladi brez te noro okusne omlete s šparglji. Če ne veš, o čem govorim, potem ti svetujem, da preizkusiš ta recept, ok? ;)

Priprava:

  1. Šparglje operemo in jim odrežemo spodnji oleseneli del.
  2. Segrejemo ponev, vanjo kapnemo malo olivnega olja in popečemo šparglje.
  3. Medtem jajca ubijemo v skledico in jih z vilico ali ročno metlico žvrkljamo toliko časa, da beljak ni več viden.
  4. Nato jajca solimo, nekoliko popopramo in zmes zlijemo v segreto ponev. (Sam sem ugotovil, da mi najboljša omleta uspe, če jo pečem na srednjem ognju.)
  5. Z robov ponve jajčno zmes potegnemo na sredino in pri tem držimo ponev nekoliko poševno, da tekočina steče proti robu. Postopek ponavljamo toliko časa, da se omleta povsod rahlo strdi.
  6. Nato omleto pustimo pri miru, da se na spodnji strani rahlo zapeče.
  7. Čez dobre pol minute ponev odstavimo in na polovico omlete položimo šparglje, vrhnji del pa s pomočjo lopatke oziroma kuhalnice prepognemo proti sredini.
  8. Omleto pred serviranjem potresemo s sveže sesekljanem peteršiljem in okusen obrok je pred nami.

Dober tek!


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Golden Tree o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 200.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna vadba 2.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji