Ne spreglej 🧐  Začenja se novo poglavje v naši zgodbi  👉  “Preberi tukaj”
Domov / Recepti / Rižota s šparglji in piščancem
 

Rižota s šparglji in piščancem

Čas priprave: 10 min
Čas kuhanja: 30 min
Datum objave: 23/03/2017
Rižota s šparglji in piščancem

Pomladni meseci nam ponujajo sveže šparglje in prav s tega razloga sem pripravil super recept, ki bo zadovoljil tudi največje gurmane.

Priprava:

  1. V posodi popražimo čebulo, ji dodamo na kocke narezano piščančje meso in vse skupaj popražimo.
  2. Ko meso porjavi, dodamo poljubno narezane šparglje in riž. Pri rižoti vedno uporabljam razmerje med rižem in vodo 1:2 .
  3. Vse skupaj narahlo osolimo, dodamo poper in malo sveže sesekljane bazilike.
  4. Ko voda povre, je rižota pripravljena.
  5. Medtem preostanek špargljev ovijemo v pršut in popečemo.
  6. Preden vse skupaj postrežemo, dodamo še nekaj tankih rezin parmezana in jed je gotova.

Dober tek ;)


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Golden Tree o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 200.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna vadba 2.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji