Ne spreglej 🧐  Začenja se novo poglavje v naši zgodbi  👉  “Preberi tukaj”
Domov / Recepti / Večerja / Zrolančki
 

Zrolančki

Čas priprave: 15 min
Čas pečenja: 10 min
Datum objave: 25/03/2016
Zrolančki
Sestavine za
oseb
  • 4 srednje velika bučka
  • 400 g feta sira
  • 360 g manj mastne kisle smetane
  • 0.12 dl limoninega soka
  • sol
  • poper
  • pinjole
  • 4 žlica olivnega olja

Ta recept ni samo privlačen za oči, ampak je tudi za prste obliznit.

Dobesedno, saj gre za tako imenovani “finger food”, ki je odlična izbira, ko imamo goste ali pa preprosto super predjed.

Priprava:

  1. Bučki operemo in ju z lupilnikom za krompir narežemo na podolgovate lističe.
  2. V ponvi na hitro popečemo pinjole in jih stresemo v skodelico.
  3. Nato pripravimo nadev oziroma namaz. V skledi zmešamo kislo smetano, zdrobljeno feto, limonin sok, pinjole, olivno olje ter solimo in popramo.
  4. Bučke popečemo v ponvi toliko, da malo porjavijo in jim dodamo po žlico namaza, zavijemo ter okrasimo.

Dober tek!

 


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Golden Tree o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 200.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna vadba 2.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji