Ne spreglej 🧐  Začenja se novo poglavje v naši zgodbi  👉  “Preberi tukaj”
Domov / Recepti / Večerja / Bučkini čolnički z mleto govedino
 

Bučkini čolnički z mleto govedino

Čas priprave: 5 min
Čas pečenja: 30 min
Datum objave: 25/05/2018
Bučkini čolnički z mleto govedino
Sestavine
  • mleto goveje meso
  • bučka
  • feta sir
  • orehi
  • olivno olje
  • česen
  • koper
  • timijan
  • poper
  • sol

Nimaš ideje, kaj pripraviti za večerjo?

Potem si na pravem mestu, saj bodo bučkini čolnički poskrbeli za popestritev jedilnika in razvajanje tvojih brbončic.

Ker verjamem, da se ti že cedijo sline, predlagam, da pogledava, kako se lotiš priprave te male mojstrovine.

Priprava:

  1. Za začetek bučko na hitro pokuhaš (približno tri minute), da se ta nekoliko zmehča.
  2. Nato jo spereš, razpoloviš in položiš na pekač.
  3. Nato na vroči ponvici popečeš mleto meso, ki ga pred tem soliš in popraš, ko se meso peče, z žlico izdolbeš bučke in ga položiš v manjšo posodico.
  4. Vanjo dodaš še sesekljan česen, orehe, pečeno mleto meso, koper, sol, poper, timijan in feto.
  5. Ko so vse sestavine na svojem mestu, jih dobro premešaš in z mešanico nadevaš izdolbene bučke.
  6. Vse skupaj nato postaviš v pečico, pokriješ z alu folijo in na 190 stopinjah Celzija pečeš dobrih 20 minut.
  7. Po dvajsetih minutah folijo odstraniš in polnjene bučke v pečici pustiš še slabih deset minut.
  8. Ko prijetno zadiši in vidiš, da je sir lepo raztopljen, veš, da je večerja že pripravljena in da bodo gostje čez nekaj minut prijetno presenečeni.

Dober tek!


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Golden Tree o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 200.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna vadba 2.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji