Ne spreglej 🧐  Začenja se novo poglavje v naši zgodbi  👉  “Preberi tukaj”
Domov / Recepti / Zajtrk / Češnjev crumble (drobljenec)
 

Češnjev crumble (drobljenec)

Čas priprave: 10 min
Čas pečenja: 25 min
Datum objave: 16/03/2019
Češnjev crumble (drobljenec)
Sestavine
  • vložene češnje
  • yacon sirup
  • pravi grški jogurt z nizkim deležem maščobe
  • ovseni kosmiči
  • mandljeva moka
  • kokosovo olje
  • vanilija
  • cimet

Crumble je nora sladica s hrustljavim vrhom, pod katerim se skriva vroče sadje.

Grem stavit, da se priprave lahko lotiš že danes, tudi če nimaš vseh potrebnih sestavin.

Pri sadju ne vidim omejitev, lahko uporabiš tudi tistega, ki se skriva v skrinji.

Prav tako pa pri vrhnjem delu lahko improviziraš ;)

Polnozrnata moka, oreščki in kokos so odlična zamenjava za katero od sestavin.

Ok, pa poglejva, kako pripraviš tole poslastico!

Priprava:

  1. Za začetek prižgemo pečico in temperaturo nastavimo na 180 stopinj Celzija.
  2. V prvi posodi zmešamo češnje, vaniljo, cimet in yacon sirup, v drugi pa pregnetemo stopljeno olje, cimet, mandljevo moko in mlete lešnike, da dobimo drobljenec.
  3. Manjši pekač obložimo s peki papirjem, nanj najprej natresemo začinjeno sadje in nato dodamo še mešanico iz druge posode.
  4. Vse skupaj potisnemo v pečico in pečemo slabe pol ure, dokler vrhnja plast ne postane rahlo zlate barve.
  5. Čisto na koncu po vrhu dodamo še nekaj pravega grškega jogurta ter cimet in zajtrk je pripravljen.

Dober tek!


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Golden Tree o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 200.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna vadba 2.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji