Kadarkoli govorimo o čokoladi, ne moremo mimo tega sočnega recepta.
Stopljena čokolada, mehka tekstura in hrustljavi orehi so nekaj, kar moraš nujno okusiti.
Verjemi mi, da se bodo pred vrati hitro pojavili nepovabljeni sosedje, saj bodo zavohali te čokoladne dobrote.
Priprava:
- Za začetek prižgemo pečico in temperaturo nastavimo na 180 stopinj Celzija.
- Pripravimo vročo kopel, v kateri raztopimo na koščke zdrobljeno čokolado.
- Medtem ko se pripravlja odlična čokolada, v večji skledi združimo moko, eritritol in sodo.
- Preden dodamo vanilijo in kakav, vse sestavine dobro premešamo.
- Na vroči kopeli stopljeno čokolado odstavimo s štedilnika in dolijemo mleko ter olje.
- Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo kremno zmes.
- Tako pripravljeno zmes prelijemo v posodo z moko in dobro premešamo.
- Nastali mešanici dodamo chia semena, ki smo jih predtem namakali v vodi in ponovno mešamo.
- Kremno čokoladno zmes razporedimo po pekaču, ki smo ga obložili s peki papirjem.
- Ko so vse naloge uspešno opravljene, po vrhu posujemo sesekljane orehe in vse skupaj za četrt ure potisnemo v pečico.
- Notranjost naj ostane nekoliko stopljena, in verjemi, kmalu bo košček za koščkom izginjal s krožnika.
Dober tek!