Ekskluzivni popusti samo še 00:00:00 🤩 Prihrani kar dodatnih 20 % s kodo "spring20" 👉
Domov / Recepti / Mediteranska rižota s kozicami
 

Mediteranska rižota s kozicami

Čas priprave: 5 min
Čas kuhanja: 20 min
Datum objave: 04/11/2016
Mediteranska rižota s kozicami
Sestavine za
oseb
  • 250 g rjavega riža
  • 0.28 dl belega vina
  • 1 l ribje jušne osnove (pogojno BIO jušna kocka)
  • 700 g kozic (lahko z oklepom)
  • 2 srednje velika čebula
  • 4 strok česna
  • peteršilj
  • olivno olje
  • parmezan
  • poper
  • sol
  • ščepec mediteranskih začimb

Ali kaj pogrešaš morje?

Vonj sveže pečenih rib in škampov?

Priznam, mene je te dni ujela nostalgija po sveže pripravljeni morski hrani, zato sem kar sam pripravil rižoto z mediteranskimi kozicami.

Priprava:

  1. Na olivnem olju popražimo čebulo.
  2. Dodamo kozice, malo popražimo, da izpari večino tekočine in dodamo česen, da zadiši.
  3. Nato dodamo riž, popražimo, da malo postekleni, vlijemo vino in pražimo, da tekočina izpari.
  4. Dodajamo vročo jušno osnovo, toliko, da je riž pokrit.
  5. Ko riž vpije tekočino, dodamo ponovno juho in mediteranske začimbe ter preostanek juhe,  peteršilj in pokrijemo.
  6. Kuhamo tako, da malo brbota in po potrebi solimo in popopramo.
  7. Pustimo 5 -10 min, da odleži in serviramo s parmezanom.

Pa dober tek ;)


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Golden Tree o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 200.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna vadba 2.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji