Ekskluzivni popusti samo še 00:00:00 🤩 Prihrani kar dodatnih 20 % s kodo "spring20" 👉
Domov / Recepti / Sladice / Panakota iz indijskih oreščkov in jagodičevja
 

Panakota iz indijskih oreščkov in jagodičevja

Čas priprave: 10 min
Čas kuhanja: 5 min
Datum objave: 14/08/2018
Panakota iz indijskih oreščkov in jagodičevja
Sestavine za
oseb
  • 100 g indijskih oreščkov
  • 4 žlica yacon sirupa ali dateljnov
  • limona
  • kurkuma
  • vanilija
  • kokosovo olje
  • sol
  • 4 žlica kokosovega mleka iz pločevinke
  • agar-agar ali želirno sredstvo
  • jagodičevje

Če se tudi tebi cedijo sline, ko prebereš ime recepta, ti ne preostane drugega, kot da ga hitro pripraviš.

Vse, kar potrebuješ, so sestavine, električni mešalnik, kozica, štedilnik in hladilnik ter nekaj potrpljenja, da lažje počakaš na končno poslastico.

Priprava:

  1. Priprave se lotimo že dan prej tako, da v ločenih posodicah namočimo indijske oreščke in dateljne.
  2. Takoj naslednji dan se lotimo priprave. V električnem mešalniku fino zmešamo namočene indijske oreščke, dateljne, kokosovo mleko, sol, nekaj kapljic limoninega soka, vanilje, kurkume in sirupa.
  3. Gladki zmesi po potrebi dolijemo nekaj vode, dodamo agar-agar ali drugo želirno sredstvo.
  4. Vse skupaj v kozici grejemo nekaj minut in nato prelijemo v posodice.
  5. Ko so vsi koraki uspešno opravljeni, te čaka samo še nekaj ur, predno zagrizeš v sladico.
  6. V hladilniku jo namreč pustimo toliko časa, da se mešanica strdi.
  7. Ko panakota dobi tisto pravo teksturo, v kozici segrejemo jagodičevje, ki ga prelijemo po sladici in uživamo.

Dober tek!


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Golden Tree o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 200.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna vadba 2.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji