Od kvalitetnega zajtrka je lahko odvisen potek celega dne.
Je obrok, ki poskrbi za obilico energije in prebudi vaš metabolizem.
Da so jajca prvovrsten vir beljakovin, že veste. Prav tako smo v eni od naših objav ovrgli mit glede slabega holesterola v jajcih. In prav to sta glavna razloga za izbiro današnjega recepta.
Priprava:
- V posodo najprej ubijete jajca. Sam osebno si privoščim dve celi jajci in še dva dodana beljaka.
- Razlog, zakaj izvajam omenjeno prakso je precej preprost. Rumenjak je namreč poln kvalitetnih maščob, ki pozitivno vplivajo na naš organizem dokler jih uživamo v zmernih količinah. Predlagam, da število jajc oziroma razmerje med beljaki in rumenjaki prilagodite svojim potrebam.
- Jajcem nato dodamo tuno, ki jo dobro odcedimo in vse skupaj res dobro premešamo. Vsebino zlijemo v dobro segreto ponev v katero smo kapnili nekaj olivnega olja ali položili košček kokosovega masla.
- Ko je omleta primerno pečena jo posolimo, popopramo in dodamo nekaj peteršilja, bazilike in origana. To so dodatki ki bodo poskrbeli za fantastičen okus.
- Poleg jajčne omlete s tuno si privoščimo še tanko rezino polnozrnatega kruha in dan se lahko prične.
Pa dober tek!